7 idei de amenajare pentru camera copilului

7 idei de amenajare pentru camera copilului

Sursa foto: pexels.com

Camera unui copil poate deveni un tărâm magic, pe care prichindelul să îl exploreze în fiecare zi. Aici pot lua naștere tot felul de povești, venite din imaginația lui bogată și stimulate de un spațiu care încurajează creativitatea și curiozitatea.

Dacă și tu îți dorești ca încăperea destinată micuțului tău să fie mai mult decât un dormitor clasic, inspiră-te din ideile de mai jos și creează o lume de basm pentru odrasla ta!

1. Creează un spațiu al culorilor și formelor

Camera unui copil trebuie să fie atractivă, atât din punct de vedere vizual, cât și al activităților ce pot fi făcute acolo.

Astfel, dacă pentru altă cameră ai folosi canapele, fotolii și scaune clasice, pentru camera copiilor va fi nevoie să fii mai creativ. Cei mici adoră să se cațere, să stea în tot felul de posturi și să se simtă relaxați, în largul lor.

Așadar, cumpără fotolii tip puf în diverse mărimi pentru adulti și copii, pe care să le așezi în dormitorul celui mic, pe post de accesorii multifuncționale, de culori și forme diferite. Pufurile pot fi așezate în cerc, pentru a crea o zonă de jocuri alături de prieteni sau familie, sau pot fi lăsate la îndemâna celui mic, pentru a le suprapune sau folosi în jocurile inventate de el.

2. Amenajează un cort de activități

O altă formă de amenajare creativă este și crearea unui „cort” de activități, ca un fort confortabil, din pături moi, perne pufoase, fotolii puf și ghirlande luminoase cu leduri. Acesta poate servi drept loc de petrecere a timpului liber, după efectuarea temelor.

3. Amenajează un perete de escaladă

Micuții iubesc mișcarea și adoră să găsească noi oportunități de a se cățăra și distra pe cinste. Un perete transformat în traseu de escaladă poate fi o idee minunată.

Asigură-te că pui în practică acest proiect în siguranță, cu piese special create pentru a fi escaladate. Păstrează o înălțime mică a traseului, pentru ca prichindelului să îi fie ușor să se miște. Nu uita de saltea, ce poate servi un rol dublu: protecție și mai multă distracție!

Sfaturi pentru a alege semineul perfect Te-ar putea interesa si: Sfaturi pentru a alege semineul perfect

4. Instalează un leagăn sau o zonă de gimnastică

Rămânem în zona activităților dinamice și îți recomandăm amenajarea unui leagăn pe cinste sau a unei instalații pe bază de frânghii, cercuri, spalier și alte accesorii care permit cățărarea și tot felul de trucuri în aer.

Cel mic se va simți fantastic și, în același timp, va fi încurajat să facă mișcare și să își dezvolte armonios corpul.

5. Un perete pentru creație

Visul oricărui micuț este să poată colora, desena și picta peste tot unde dorește. Îi poți transforma acest vis în realitate aranjând o zonă de creație, pe unul dintre pereții camerei sale.

Poți opta pentru un material lavabil, care poate fi curățat ușor cu o lavetă umedă, sau pentru un material ce poate fi prins direct pe perete, apoi eliminat și înlocuit.

6. Un cinema în toată regula

Dacă dormitorul celui mic nu poate acomoda un televizor sau nu dorești ca încăperea să includă acest element, îi poți oferi totuși prichindelului o oportunitate super distractivă de a privi filmele și desenele animate preferate.

Cumpără un proiector și pregătește cinematograful pe unul dintre pereți. Ai nevoie de o suprafață plană albă. Astfel, poți chiar picta peretele astfel încât să creezi un ecran din linii și elemente grafice.

7. O „ascunzătoare” secretă

Acest gen de adâncitură în perete, ca o ascunzătoare secretă sau o „scorbură”, este foarte cool printre cei mici. O poți realiza din materiale de construcție simple, dublând unul dintre pereți și creând această zonă secretă, acoperită printr-o draperie colorată.

Cel mic poate petrece timpul aici citind, colorând și desenând sau inventând jocuri alături de prietenii lui.

Toate aceste idei pot fi puse în practică ușor, la amenajarea camerei prichindelului. Rezultatul va fi excepțional, iar copilul tău se va îndrăgosti de noua lui cameră specială!


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 7 idei de amenajare pentru camera copilului

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×