Află detalii importante despre utilizările ampermetrului

Află detalii importante despre utilizările ampermetrului

Nu poți vedea curentul electric cu proprii tăi ochi, dar poți măsura valoarea curentului care curge într-o anumită ramură. În acest scop se folosește un ampermetru. Ampermetrul are două borne.

Ampermetrele pot fi împărțite în funcție de ce curent vei măsura: dacă va fi curent alternativ sau continuu. De asemenea, se pot distinge două tipuri de ampermetre: ampermetre digitale și ampermetre analogice. De asemenea, trebuie să știi că ampermetrele indică tensiunea efectivă, nu tensiunea maximă. 

Pe un ampermetru analog folosit pentru măsurarea curentului continuu, cel mai adesea vezi bornele marcate cu „+” și „-” sau intervalele ampermetrului.

Ampermetrul analogic

De fapt, acest tip de ampermetru poate fi tratat ca o curiozitate, cu toate acestea, merită să știi că astfel de contoare există. Acum, contoarele digitale domnesc supreme datorită preciziei, dimensiunii și utilizării lor. În ampermetrele analogice, măsurarea este destul de împovărătoare. Precizia măsurării depinde de mulți factori și necesită abilități în citirea valorilor de pe scară. Un parametru important este și clasa de precizie a unui ampermetru dat.

Utilizarea instrumentelor de măsurare, cum ar fi un ampermetru, este asociată cu estimarea valorii curentului care va curge în ramură, astfel încât intervalul trebuie selectat corespunzător.  Alegerea intervalului potrivit îți va permite să obții o măsurare mai precisă. În ampermetrele analogice, măsurarea devine mai precisă dacă indicatorul se mișcă mai mult de 50% din interval.

Ioana Tinca despre trendul anului 2008 in design interior Te-ar putea interesa si: Ioana Tinca despre trendul anului 2008 in design interior

Ampermetrul digital

Este mult mai ușor cu un ampermetru digital. Nu trebuie să calculezi rezultatul - acesta va apărea pe afișaj. Eroarea de măsurare este, de asemenea, mai ușor de calculat, deoarece formula pentru calculul acesteia este furnizată de producător în nota de catalog a dispozitivului. Deci, la ce merită să fii atent atunci când utilizezi un ampermetru digital? În primul rând, și poate cel mai important, este ampermetrul conectat în serie la circuit.

Al doilea lucru important despre contoarele digitale sunt marcajele de pe contor. Rareori se folosesc ampermetre digitale. În principal multimetrele digitale sunt folosite ca instrument de măsurare. Caracteristica multimetrelor este că măsoară diferite cantități - curent, tensiune, rezistență, capacitate, inductanță, temperatură și mulți alți parametri într-o singură carcasă. Ele sunt adesea echipate și cu ieșiri suplimentare pentru verificarea funcționării corecte a tranzistoarelor bipolare.


0,00 (0 voturi)
Marius

Nu sunt Comentarii la Află detalii importante despre utilizările ampermetrului

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×