Amenajarea unui mic dormitor

Amenajarea unui mic dormitor

Cea mai mare greseala cand avem de- a face cu amenjarea unui dormitor mic este aglomerarea si decorarea acestuia cu multe obiecte si mobila. Daca dormitorul este mic ar trebui sa ne concetram in implementarea decorurlui potrivit pentru simplificarea si amplificarea spatiului.

Iata cateva idei care va vor ajuta sa profitati la maxim de spatiul disponibil:

Iluminatul

Lumina intr-un dormitor mic trebuie sa fie calda si sa nu fie puternica. Una din cele mai eficiente idei de amenajare este instalarea obiectelor de iluminat din casa aproape de dormitor pentru a da o senzatie de spatiu. Evitati instalarea lampilor de podea si folositi obiecte de iluminat ce se fixeaza simplu pe perete. Pentru a servi nevoilor de a citi fixati o lampa extensibila, montabila pe perete care va ajuta in schimbarea directiei luminii catre obiectul sau locul dorit. Iluminatul fluorescent si accentul ambiant vor da eleganta dormitorului.

Alegeti perdelele si lenjeria potrivita

Pentru un dormitor mic este intotdeauna recomandata folosirea lenjeriilor cu modele simpliste sau de o singura culoare. Prea multe modele florale si nearisite vor da un aspect camerei aglomerat, compact. Lasati mereu colturile lenjeriei sa curga pe toate partile patului astfel incat sa ofere un aspect alungit camerei. Pentru perdele cea mai eficienta solutie este utilizarea unei nuante de culoare asemanatoare peretilor acesteia. Folositi perdele deschise daca dormitorului ii lipseste iluminatul adecvat, pentru a da un aspect stralucitor.

Spatiul de depozitare

Ca sa profitati din plin de camera voastra optimizati la maxim spatiul de depozitare si obiectele de mobilier. De exemplu cumparati un pat care are incorpoarate sertare si rafturi unde sa puteti depozita hainele de sezon pe care le folositi mai rar. Folositi corpuri de mobilier ce ating plafonul pentru a profita de spatiu, si pozitionati mobila lipita de pereti. Intotdeauna amplasati obictele de decor in coltul camerei, profitand astfel de intreg spatiul disponibil. Folositi rafturi de sticla pentru elementele decorative si oglinzi incorporate in corpurile de mobilier sa amplificati senzatia unui dormitor mai mare si mai curat.


0,00 (0 voturi)
Marius

Nu sunt Comentarii la Amenajarea unui mic dormitor

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×