Baia de la bloc. Design minimalist si modern

Baia de la bloc. Design minimalist si modern

In general baile apartamentelor nu prezinta suprafete foarte mari – drept urmare planificarea bailor este foarte importanta. Indiferent de suprafata baii pe care o detinem – cu ajutorul placilor ceramice, a materialelor folosite, a obiectelor sanitare, putem transforma spatiul existent intr-o incapere moderna, calda, functionala.

Cum amenajezi o baie mica

Pentru o baie mica – este ideala amplasarea unor placi ceramice in culori deschise, pastelate, combinate cu placi decorative in culori puternice:rosu, verde, albastru.

Amplasarea unei cazi de baie cu linii drepte, cu dimensiuni standard – care sa asigure confortul necesar –si dotata cu un sistem de hidromasaj este ideala intr-o baie mica.

Un aspet foarte important in amenajarea salii de baie este alegerea obiectelor sanitare. Este de preferat sa alegem un set complet de obiecte sanitare, astfel incat vasul de toaleta, bidul si respectiv lavoarul sa aiba acelasi design.

In baile mici sunt recomandate lavoarele incorporate in mobilier in defavoarea lavoarelor cu picior. Un mobilier minimalist, cu linii drepte, care sa incastreze lavoarul, ofera spatiul de depozitare absolut necesar intr-o baie mica.

In functie de spatiul existent putem amplasa pe unul din peretii incaperii si un dulap tip turn,cu usa care sa ofere de asemenea spatii de depozitare pentru prosoapele de baie, halate, si alte produse necesare in baie.

Mobilierul de baie este de preferat sa fie ales in culori deschise: crem, bej, alb, roz, galben-pai – in functie de designul placilor ceramice.

Baia la casa

Constructiile moderne aduc o compartimentare bine definita; dormitoarele beneficiind de bai proprii, cu acces direct din incapere. Baile existente in casele nou construite prezinta suprafete in genaral medii si mari.

O baie spatioasa ofera multiple posibiltati de amenajare. Astfel stilul de amenajare al incaperiilor principale se va regasi si in amenajarea baii.

O locuinta moderna in stil minimalist

Cel mai intalnit stil in casele actuale este stilul modern-minimalist. Placile ceramice in culori reci combinate cu cele in culori tari, precum si decorurile realizate din placi ceramice decorative , aduc bai un design foarte modern.

Baia moderna aduce obiecte sanitare suspendate, hi-tech. Pot fi alese lavoare decorative cu forme hi-tech, amplasate pe perete, sau lavoare incastrare in mobilier. Baia moderna aduce conceptul de lavoar dublu, prezentand diverse tipuri de mobilier in care acestea sa fie incastrate.

Bateriile sunt un element foarte important in designul interior al baii. Bateriile cu un design modern, amplasate atat pe perete cat si aplicate pe lavoar sau pe cada, aduc un plus de eleganta oricarei bai moderne.

Mobilierul baii moderne propune linii drepte, simple, accentuate de accesorii. Esentele de lemn combinate alte materiale precum inox, fier forjat, aduc baii un plus de eleganta. De asemenea mobilierul lucios in culori tari este binevenit in baile moderne.

Conceptul Spa a luat amploare in ultimii ani. Un jaccuzzi, o cada cu hidromasaj amplasata in centrul incaperii – ingropata in pardoseala sunt de nelipsit in baile moderne Spa.

O locuinta clasica

Stilul clasic este intotdeauna de actualitate. Pardoselile ceramice in culori inchise, sau cu finisaje ce imita lemnul; sau chiar pardoselile din lemn tratat sunt de nelipsite din baile clasice.

Cazile cu forme rotunjite, amplasate in centrul incaperii, cu baterii rotunjite si robineti stil clasic sunt elementele de rezistenta ale bailor clasice.

Accesoriile sunt un element foarte important in baile clasice. Suporturile decorative pentru prosoape, paharele de baie, suporturile pentru sapun lichid, cosurile pentru servetele sunt accesorii foarte importante in baile clasice.

Accentele metalice argintii sau aurii sunt alt element principal in designul bailor clasice.

Mobilierul clasic este realizat din lemn tratat, cu un aspect masiv. Ramele oglinzilor sunt realizate de asemenea din lemn masiv.

O locuinta art-deco

Art Deco – un stil aflat in ultimele tendinte ale designului interior, prezinta bai cu un aspect incarcat. Baile Art-Deco au in general ferestre foarte mari si chiar usi de acces spre terase.

Contraste foarte puternice de culori in combinatii diferite, accente metalice,lucioase, combinatii de materiale, forme rotunjite combinate cu linii drepte sunt elementele esentiale ale ale bailor art-deco.

Mobilierul metalizat cu accesorii metalice din inox sau crom,oglinzile foarte mari aplicate pe cazi, amplasate in incapere, precum si decorurile realizate din fier forjat sunt nelipsite in baile art-deco.

Indiferent de suprafata baii si de stilul de amenajare adoptat caracteristica definitorie a bai trebuie sa fie rafinamentul si luxul produselor utilizate.


0,00 (0 voturi)
Marius

Nu sunt Comentarii la Baia de la bloc. Design minimalist si modern

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×