Baumix isi consolideaza pozitia pe piata fatadelor prin lansarea tehnologiei MicroPor

Baumix isi consolideaza pozitia pe piata fatadelor prin lansarea tehnologiei MicroPor

Bucuresti, 28 septembrie 2011: Producatorul de materiale de construcții Baumix anunta ca isi consolideaza pozitia pe piata fatadelor prin lansarea tehnologiei de inalta performanta MicroPor, in conditiile in care compania mizeaza pe o crestere cu 5-10% a veniturilor companiei din segmentul de termoizolare a fatadelor in 2012.

In prezent, 35% din vanzarile Baumix sunt datorate solutiilor de termoizolare. De asemenea, pe piata tencuielilor minerale compania detine o cota de piata de 20%.

Baumix a investit peste 200.000 de euro in dezvoltarea, in propriul laborator de cercetare, a tehnologiei MicroPor, care creeaza in structura tencuielii o rețea de pori microscopici ce asigura impermeabilitatea totala la apa si o permeabilitate la vapori de 5 ori mai mare decat in cazul folosirii unor materiale obisnuite.

Aceasta tehnologie raspunde interesului crescut al publicului pentru materiale care, pe langa functia constructiva, au si o functie legata de confort si gradul de sanatate al consumatorilor. Investitia in tehnologia MicroPor se bazeaza pe faptul ca segmentul de termoizolare a fatadelor reprezinta cel mai important vector de crestere al pietei materialelor de constructii pe termen scurt si mediu, a declarat Razvan Bobe, Director Cercetare Dezvoltare Baumix.

Produsele care incorporeaza noua tehnologie MicroPor sunt:

    TDS 96 – tencuiala decorativa strucurata
    TDB 97 – tencuiala decorativa de soclu – in curs de lansare
    MHF 81 – hidroizolatie minerala flexibila
    CHR 20 – chit de rosturi pentru piatra naturala – in curs de lansare

Investitiile pentru lansarea tehnologiei Micropor au constat intr-un studiu comparativ in privinta permeabilitatii la vapori si impermeabilitatii la apa a tencuielii versus cele prezente in piata, precum si costuri de cercetare si dezvoltare.


0,00 (0 voturi)
Marius

Nu sunt Comentarii la Baumix isi consolideaza pozitia pe piata fatadelor prin lansarea tehnologiei MicroPor

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×