Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o pompa de caldura

Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o pompa de caldura

Pompele de caldura se pot folosi cu success atat in modul de incalzire cat si in modul de racire. Fiecare optiune in parte se alege in functie de nevoile tale si de anotimp. De asemenea, aceste pompe se pot utiliza fara probleme pentru prepararea apei calde care poate fi mai apoi utilizata in baie sau bucatarie. Din punct de vedere al energiei consumate, pompele de caldura sunt mult mai eficiente decat alte metode traditionale de incalzire/racire.

Pompe de caldura – Cate tipuri exista?

Exista mai multe tipuri de pompe de caldura Energie Solara – Sunup disponibile pe piata. Fiecare model in parte se bazeaza pe un anumit mod de functionare si vine cu diferite caracteristici.

Pompe de caldura aer-apa

Aceste modele utilizeaza aerul exterior pentru a incalzi o casa. Chiar si atunci cand temperaturile sunt foarte scazute, pompele de caldura aer-apa sunt extrem de eficiente. Se pot conecta la diferite unitati terminale. De asemenea, se pot conecta si la instalatia de incalzire prin pardoseala. Investitia initiala este una accesibila tuturor. Pompa de caldura aer-apa se monteaza foarte simplu, fiind necesara doar racordarea acesteia la instalatia electrica si hidraulica.

Se foloseste pentru producerea de apa calda si pentru racirea locuintei pe timp de vara. Totodata, costurile de intretinere sunt minime si timpul de incalzire este redus. Dezavantajul este acela ca locuinta trebuie izolata termic astfel incat sa se previna pierderile de caldura. Coeficientul de performanta este efectiv dependent de temperatura exterioara.

Pompe de caldura apa-apa

Acest tip de pompa produce caldura prin utilizarea apei subterane din stratul freatic. Se poate folosi cu succes si apa din rau sau lac ca si alternativa pentru sursa de incalzire. Pentru montarea unei pompe de caldura apa-apa, este necesar forajul solului. Este nevoie de foraje de puturi verticale, atat pentru pompare cat si pentru restitutie.

Pompa se conecteaza in functie de directia de curgere a apei subterane, altfel apa restituita se poate intoarce in forajul de pompare. Gama de pompe de caldura apa-apa ofera o eficienta crescuta indiferent de temperatura exterioara. In plus, este destul de silentioasa si este compatibila si cu alte sisteme de incalzire deja existenta in casa.

Cum sa alegi parchetul pentru casa: tot ce trebuie sa stii Te-ar putea interesa si: Cum sa alegi parchetul pentru casa: tot ce trebuie sa stii

Dezavantajul este acela ca este nevoie de acces la o sursa de apa. Totodata, costurile pentru forajul puturilor este destul de mare. Intretinerea se face in mod regulat, mai ales pe partea de sursa. Trebuie retinut si faptul ca in cazul pompelor de caldura apa-apa este nevoie de un aviz, in cazul persoanelor juridice.

Pompe de caldura sol-apa

Aceste pompe utilizeaza energia solului pentru producerea caldurii sau racirea casei. Pompele de caldura sol-apa functioneaza pe baza unui circuit inchis. Acest circuit este format din pompa de caldura, sistemul de incalzire din casa si foraj geometral. Printre avantaje se numara mentinerea temperaturii sursei la un nivel constant, modul de functionare silentios si utilizarea pentru racirea casei pe timpul verii. Dezavantajul este ca investitia initiala este destul de mare. Intra si pe 1001case.ro si afla alte lucruri utile despre cm sa iti faci locuinta eco.

Ce trebuie sa iei in considerare atunci cand cumperi o pompa de caldura

Pentru a alege pompa de caldura potrivita nevoilor tale, este necesar sa iei in considerare anumiti factori. Este esential sa tii cont de coeficientul de performanta si de coeficientul de performanta sezonier. Cu cat acest coeficient este mai mare, cu atat pompa de caldura va fi mai eficienta si va consuma mai putina energie.

Totodata, va fi mult mai rentabila in privinta costurilor de operare. De asemenea, va trebui sa tii cont si de zona in care locuiesti, locul in care vrei sa montezi pompa, suprafata si modul de compartimentare al locuintei si accesul la resurse.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Ce trebuie sa stii atunci cand alegi o pompa de caldura

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×