Ce trebuie sa stii inainte de a-ti instala panouri fotovoltaice

Ce trebuie sa stii inainte de a-ti instala panouri fotovoltaice

  Odata cu scumpirile la energia termica, instalarea unor panouri solare poate fi o idee buna in acest nou context energetic.Cu atat mai mult cand exista si o serie de programe ale statului la care poti primi inclusiv o subventie ce acopera aproximativ 75% din valoarea de achizitie si investitiei in panouri fotovoltaice.

  Astfel, lucrurile pot parea simple si pline de beneficii. Insa, trebuie sa privesc intregul proces in ansamblu, cu atentie la numerosi factori. Iata tot ce trebuie sa stii despre panourile solare:

  Sunt scumpe

  Un prim aspect care iti va atrage si atentia este pretul care in acest moment nu este chiar mic.Panourile solare si pachetele de acest tip nu sunt deloc ieftine, ceea ce inseamna ca va trebui sa te asiguri ca ai un buget considerabil la dispozitie pentru a investi in panouri fotovoltaice.

  Astfel, intre diferenta pe care ti-o pune statul la dispozitie si cea efectiva de achizitie, poate fi destul de mare. De asemenea, banii acordati drept ajutor pot veni la mult timp dupa achizitia lor sau poate chiar niciodata, mai ales tinand cont ca, fondurile sunt limitate.

  Bineinteles, intregul proces va implica si timp din partea ta, de la solicitarea subventiei si pana la primirea banilor, respectiv momentul propriu zis in care te vei putea bucura de energia necesara.

  Trebuie amplasate in zone ce au un flux luminos intens

  Putini stiu ca investitia in panouri solare poate fi uneori inutila sau fara randamentul asteptat.

  Sa luam drept exemplu cazul in care alegi sa montezi mai multe panouri, din dorinta de a capta mai multa energie solara.Ca acest lucru sa se intample, acestea trebuie amplasate intr-un loc in care sa fie energie solara in cea mai mare parte a timpului.

  Tot ce trebuie sa stii despre amenajarea unei bai de vis Te-ar putea interesa si: Tot ce trebuie sa stii despre amenajarea unei bai de vis

  Astfel ca, daca ele sunt pozitionate intr-un loc care dispune doar de 2-3 ore de energie solara si restul umbra, acestea nu vor stoca suficient de multa energie incat sa-ti acopere necesarul zilnic de care ai nevoie pentru consumul propriu. Unii considera de asemenea ca, prin instalarea a mai multor panouri vor putea inclusiv sa vanda energie la furnizori.

  Dar tinand cont de aspectele mentionate anterior, te poti trezi in situatia in care ele sa nu stocheze si sa-ti ofere pentru uz personal suficienta energie, iar varianta vanzarii de energie care este cu mult sub pretul pietii, nu mai e deloc un lucru posibil.

  Necesita multiple generatoare de stocare

  Nu in toate cazurile ai nevoie de mai multe generatoare. Insa, in conditiile ideale, acest lucru se poate intampla daca detii mai multe panouri solare.Generatoarele cu o capacitate foarte mare vor necesita implicit generatoare mai mari, mai puternice, implicit costuri si spatiu mai mare. Este de altfel un lucru pe care-ti vei dori sa-l iei in considerare mai ales daca vrei sa te asiguri ca vei capta o cantitate de energie foarte mare.

  In concluzie, instalarea panourilor solare este o idee sustenabila si eficienta. Insa, trebuie sa te asiguri ca vei beneficia de conditii excelente si ca investitia ta isi va merita eforturile, informeaza-te cat mai mult daca doresti sa faci o astel de investitie.


  0,00 (0 voturi)
  Marius

  Nu sunt Comentarii la Ce trebuie sa stii inainte de a-ti instala panouri fotovoltaice

  Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

  ×