Cele mai importante 4 aspecte de care să ții cont în alegerea unei cabine de duș

Cele mai importante 4 aspecte de care să ții cont în alegerea unei cabine de duș

Ai hotărât că este momentul să înlocuiești cada din baie cu o cabină de duș sau vrei, pur și simplu, să înlocuiești cabina de duș existentă cu una nouă? Ține cont de cele mai importante aspecte în acest sens, iar astfel alegerea ta va fi una pe măsură. Iată patru dintre cele mai importante detalii de care să ții cont atunci când alegi o cabină de duș și modul în care influențează acestea gradul de satisfacție al achiziției tale.

Alege cabina de duș în funcție de configurația băii 

Unul dintre cele mai importante aspecte de care este nevoie să ții cont atunci în alegerea unei cabine de dus este configurația pe care o are baia. În momentul în care îți începi căutările, este important să ții cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru a monta cabina, dacă montajul se va face într-unul dintre colțurile băii sau dacă spațiul permite montarea pe un singur perete. 

Modelele de cabine de dus pe care le găsești disponibile pe piața dedicată sunt numeroase, însă pentru a satisface cât mai bine așteptările legate de spațiu sau dorințele pe care le au clienții este important să alegi o anumită cabină de duș. Poți alege între cabinele de duș pătrate, un format clasic care se va potrivi majorității băilor, o cabină de duș dreptunghiulară care va crea un sistem de tip „walk-in” sau o cabină de duș în formă de semicerc, aceasta fiind preferată de cei cu băi mici, deoarece lasă un colț liber. 

Tipul de ușă pentru accesul în cabină 

Accesul într-o cabină de duș se poate face fie din față, fie din lateral sau dintr-un anume unghi. În funcție de spațiul de deschidere a ușii sau de preferințele pe care le are fiecare, este de luat în considerare un anume model de cabina de dus. Nu uita că cu ajutorul modelului potrivit de ușă al cabinei de duș poți face chiar și economii de spațiu.

Centralele Kenda beneficiază de tot mai multă popularitate Te-ar putea interesa si: Centralele Kenda beneficiază de tot mai multă popularitate

Ușa unei cabine dus poate fi deschisă prin pivotare, prin pliere în cele două părți ale cabinei – spre stânga și spre dreapta, respectiv prin alunecare – ușă glisantă folosită în mod eficient la închiderea cabinelor. 


Cabina de duș potrivită este făcută din materialele potrivite 

Există modele de cabine de duș realizate din acrilic sau ABS (acrilic armat), dar și modele de cabine din gama high-end care folosesc cu precădere rășina polimerică în procesul de fabricație. Ușa sau panourile cabinei sunt vitrate cu sticlă securizată, astfel că în caz de accidente neprevăzute, persoanele care se află în preajmă sunt protejate. 

Sticla securizată transparentă permite trecerea luminii la nivel maxim, sticla securizată imprimată are mai ales rol decorativ, dar și pentru păstrarea intimității, iar sticla de siguranță mată este cea care garantează intimitatea totală. 

Opțiuni pentru personalizare 

Pe lângă aspectele de bază legate de alegerea unei cabine de duș, este de preferată să ții cont și de culoarea pe care o vor avea pereții din spate, respectiv de alte opțiuni de confort pe care le poți alege. Îți poți personaliza cabina cu accesorii precum led-uri încastrate pentru un plus de lumină, spații de depozitare pliabile sau retractabile, radio sau mp3, sticlă fumurie, profile din aluminiu argintiu sau negru și altele asemenea.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cele mai importante 4 aspecte de care să ții cont în alegerea unei cabine de duș

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×