Cele mai tari 3 combinații de culori pentru bucătărie

Cele mai tari 3 combinații de culori pentru bucătărie

Bucătăria - spațiul comun pentru toată familia sau locul unde se nasc bunătățile. 

De-a lungul anilor se pare că și bucătăria a câștigat spațiu în ceea ce privește decorul și amenajarea. Astfel, cu ajutorul culorilor și mobilei moderne acest spațiu poate fi amenajat cu personalitate și creând un ambient deosebit.

Dacă ești în decurs de a-ți amenaja sau reamenaja bucătăria, iată câteva sfaturi din partea noastră

Ieși din tipar cu ajutorul culorilor indrăznețe

Nuanțele de culori neutre, bej, alb, crem sau gri sunt lăsate în urmă. Pentru o bucătărie specială și ieșită din tipar folosește culori vibrante, care să aducă vitalitate decorului. 

Printre cele mai folosite combinații de culori, amintim: tonurile de verde, albastru și galben.

Poți începe prin a zugravi tavanul alb, deoarece albul va amplifica spațiul și va da senzația de mai mult loc. Dacă alociplinte decorative, recomandăm aceeași cromatică cu tavanul, adică tot pe alb. Albul, în general, va ajuta mult la decorarea micilor bucătării. 

Iar dacă ai deci să mergi pe un stil boho chic, atunci alegerea faianței va face diferența. Poți combina culorile galben, verde împreună cu un bleu pastel. Dulapurile și pereți vor fi pe același ton de culoare, pentru a fuziona cu profunzimea culorii. 

În cele mai multe cazuri, aceste nuanțe puternice vor fi intercalate cu unele neutru, pentru ca designul să nu fie agresiv sau obositor din punct de vedere cromatic. Culorile intense vor scoate în evidență detaliile din bucătărie (panou decorativ 3d, chenare sau alte accente decorative) și vor aduce un plus de veselie. 

6 culori de bucatarie pe care le vei iubi Te-ar putea interesa si: 6 culori de bucatarie pe care le vei iubi

3 combinații de culorile recomandate: 

  • Galben și maro

Este o combinație plăcută, iar amestecul de galben și maro iți va transforma bucătăria într-un spațiu primitor și colorat. Trebuie doar să îndrăznești. În ceea ce privește mobilierul, poți merge pe corpuri din lemn, într-o nuanță închisă (medie) de maro. 

  • Albastru și negru 

Poate fi o combinație provocatoare, însă este ideală pentru o bucătărie în stil vintage. Recomandarea noastră este să alegi piesele de mobilier în nuanță albastră - deschisă, la care vei asorta blatul de bucătărie negru, poate chiar lucios și elementele decorative din materiale cât mai naturale. 

  • Verde măr, alb și maro închis

Pentru o bucătărie luminoasă acest contrast de culori, vor face ca lemnul de culoare închisă să dea un sentiment aparte. Pereții alături de lambriuri albe, scaunele și decorațiunile din metal sau oțel, iar dulapurile luminoase de măr-verde. Toate acestea vor aduce un contrast nemaiîntâlnit între tavan și pardoseală. 

Nu contează de cât spațiu dispui sau ce formă are bucătăria ta, ceea ce va cântări mult, va fi stilul cromatic ales. Acesta împreună cu variația de tonuri și celelalte detalii (dulapurile, podeaua, blaturile și corpurile de iluminat), vor face o bucătărie modernă, eficientă și mai ales apreciată. 


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cele mai tari 3 combinații de culori pentru bucătărie

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×