Cum sa cresteti si sa ingrijiti cactusii din interiorul casei

Cum sa cresteti si sa ingrijiti cactusii din interiorul casei

Este foarte comun sa cresti cactusi in interior. Aceste plante pot prospera perfect daca le sunt oferite conditiile potrivite.

Exista de fapt doua soiuri de cactusi cultivate ca plante de apartament. Ambele sunt populare si usor de recunoscut.

Cactusii din desert sunt cei mai „traditionali” cactusi, de obicei acoperiti cu tepi sau par si cresc adesea sub forma de palete, bile sau obeliscuri.

Cactusii de padure cresc in zonele impadurite, variind de la paduri temperate pana la regiuni subtropicale si tropicale.

Cel mai cunoscut cactus de padure poate fi cactusul de Craciun sau Santa Teresita. Atat cactusii din desert, cat si cactusii de padure se lauda cu flori frumoase, dar au obiceiuri de crestere foarte diferite.

 Sfaturi de cultivare in interior pentru cactusi din desert

Cactusii din desert au o frumusete unica si absoluta, iar unii dintre cactusii din desert se lauda cu cele mai frumoase flori din regnul plantelor.

Cultivarea cactusului de desert nu este dificila. De fapt, cactusii din desert sunt unele dintre cele mai rezistente plante de interior din jur.

Pentru a avea succes, trebuie sa respectati cateva reguli destul de simple. Exista zeci de tipuri de cactusi din desert astazi pe piata. In cea mai mare parte, regulile care guverneaza cultivarea lor sunt aceleasi pentru toata lumea.

Unele specii de cactusi vor inflori dupa 3-4 ani de cultivare. Altii vor dura mai mult sau nu vor inflori niciodata in interior.

Ca regula generala, urmati aceste sfaturi pentru a avea succes cu cactusi din desert:

Lumina – Lumina puternica este esentiala pentru ca cactusii tai sa fie sanatosi, mai ales iarna. Unele specii pot arde in soarele direct de vara daca nu s-au aclimatizat mai intai.

Temperatura – In perioada de crestere activa, cactusii prefera temperaturile calde si uscate, variind de la 20 C pana la peste 27 C. In timpul iernii, plantele prefera o perioada mai rece, pana la 12 F. In habitatele lor desertice, sunt folositi multi cactusi. pana la nopti foarte reci. Cu toate acestea, este important sa le protejati de curentii foarte reci de iarna.

Apa - Primavara si vara, cand planta creste si infloreste activ, sau ambele, udati cand mediul de crestere incepe sa se usuce. In timpul acestor udari, asigurati-va ca planta este bine udata. In perioada de odihna de iarna, aproape ca inceteaza udarea. Udati numai cand intregul substrat este uscat.

Substrat si transplantare – Cactusii in ghivece necesita un substrat special pentru cactusi, cu drenare rapida. Daca il puteti obtine, modificati solul pe care il aveti la dispozitie cu agenti anorganici precum perlitul pentru a creste drenajul si aerarea. Cactusii sunt plante cu crestere lenta si rareori vor avea nevoie de repotari. De asemenea, amintiti-va ca multe specii de cactusi vor inflori cel mai bine atunci cand sunt in ghivece putin prea mici pentru ei.

Ingrasamant – Folositi un ingrasamant pentru cactus in timpul sezonului de crestere. Unii cultivatori se descurca prost cu ingrasamintele standard, asa ca probabil merita sa caute un ingrasamant special pentru cactus.

Cum sa-ti decorezi gradina cu pietre Te-ar putea interesa si: Cum sa-ti decorezi gradina cu pietre

Probleme obisnuite – Cea mai frecventa greseala cu cactusii din desert este udarea excesiva in timpul iernii, care va provoca putrezirea la baza plantei sau la varfurile zonelor de crestere. Daca putregaiul este avansat, poate fi necesar sa incepeti plante noi din butasi sau sa aruncati intreaga planta. Cactusii sunt, de asemenea, sensibili la daunatori, cum ar fi cosenila si acarienii.

Sfaturi pentru cultivarea cactusului de padure

Cactusii de padure cresc in regiuni tropicale si subtropicale din intreaga lume. Sunt adesea plante cataratoare sau epifite care se agata de copaci. Cel mai faimos dintre ele este cactusul de Craciun sau Santa Teresita, care este originar din Brazilia. Astazi, cactusii de Craciun sunt disponibili cu flori in rosu, roz, violet si chiar galben. Sunt plante agatate excelente.

Utilizati aceste sfaturi pentru a le incuraja cresterea:

Lumina : acestor plante le place lumina soarelui stralucitoare, dar nu directa. Este bine sa le mutati afara in timpul verii.

Temperatura – In perioada de vegetatie, tolereaza o gama larga, de la 12C la 21C. In perioada de repaus, o perioada mai rece de 10C este esentiala.

Apa – Uda ca o planta normala de apartament in timpul lunilor de vara si cand mugurii incep sa se arate. In perioada de repaus, udati numai cand solul este uscat la atingere.

Substrat : Folositi un amestec pentru rasaduri. Transplantati la inceputul sezonului de vegetatie.

Ingrasamant – Fertilizeaza pe tot parcursul sezonului de crestere cu un ingrasamant standard. Reduceti ingrasamantul in timpul sezonului de repaus.

Sfaturi pentru inflorirea cactusului de Craciun: obtinerea mai multor flori ale unui cactus de Craciun (sau cactusul de Paste strans inrudit) necesita putina planificare. Inainte de a dori ca planta sa infloreasca, taiati-o si induceti o perioada de repaus, reducand udarea si ingrasamantul si mentinand planta rece (in jur de 10 °C pana la 12 °C). Dupa o luna sau doua, mutati planta intr-un loc mai cald si reluati udarea. In curand vor incepe sa apara lastari. De asemenea, este esential sa mutati planta afara in timpul verii.

Probleme obisnuite : Ca si in cazul suculentelor si cactusilor din desert, aceste plante nu trebuie udate in exces in timpul perioadei de repaus. Va aparea putregaiul radacinii. Putregaiul avansat al radacinilor poate fi tratat numai prin luarea de butasi noi si pornirea de la capat. Din fericire, aceste plante prind usor radacini din taietura. Lipsa infloririi este, de obicei, cauzata de o perioada de repaus inadecvata si de faptul ca planta nu este scoasa afara in timpul lunilor de vara sau ambele.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cum sa cresteti si sa ingrijiti cactusii din interiorul casei

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×