Cum sa ne alegem patul?

Cum sa ne alegem patul?

Se spune ca atunci cand dormim ne reintoarcem in pantecul mamei, cald, protectiv, curat. Avand in vedere cat de diferiti suntem, in materie de gusturi si obiceiuri, este normal sa ne dorim ca acest spatiu sa fie special si mai ales specific noua.

In epoca moderna, timpul petrecut in pat a devenit din ce in ce mai redus, de aceea, indiferent de cat de putine ore se petrec in el, somnul trebuie sa fie cat mai usor si mai profund posibil.

Exista o multitudine de posibilitati pentru ca fiecare dintre noi sa fie multumit cu tipul de pat ales. In primul rand, trebuie sa tinem cont de spatiul alocat lui si de cat de spatios este dormitorul. In cazul unui dormitor micut, un pat ce se poate transforma in canapea ar fi foarte bine venit. Incovenientul ar fi in acest caz, problema strangerii si intinderii la loc de fiecare data cand vrei sa-l folosesti. Pe de alta parte, pentru noi, cei multi si foarte comozi exista asa numitul pat rabatabil, extrem de usor de impins inapoi in perete, oricand simtim ca ne incomodeaza.. sau de ce nu?.. pentru a nu mai sta in fiecare dimineata sa-l aranjam. Cu un singur gest putem crea spatiu si in acelasi timp ascunde cel mai ravasit dintre paturi.

Tipuri de pat

In cazul unui dormitor foarte spatios ne putem bucura de un pat supradimensionat, poate chiar pozitionat in centrul camerei, in stilul apreciatelor dormitoare din vremea lui Ludovic al IV-lea, luxoase si atat de solemne. Pentru un plus de romantism se poate adauga un baldachin drapat cu perdele din materiale pretioase sau transparente, iar pentru mai multa intimitate se poate opta pentru un material greu care sa confere incaperii aerul unei epoci trecute.

Pat clasic

Patul clasic cu structura din lemn sau fier este cel mai intalnit intr-o societate usor conservatoare. Ca si avantaj, aici intalnim simplitatea.. si posibilitatea de a se pune accentul pe alte obiecte, cum ar fi..un design interesant al incaperii incepand de la varuirea futurista a peretilor pana la alegerea unor forme mai nonconformiste in ceea ce priveste comodele.. sau.. chiar un dressing spatios. In cazul paturilor clasice e bine sa tinem cont mai ales de tablie si rama.

Patul cu tablie perpendiculara

Pozitionarea tabliei perpendicular pe saltea, ofera o solutie practica din punct de vedere spatial. Tablia poate avea linii drepte sau curbe, poate fi formata dint-o singura piesa sau din mai multe, cu sau fara volum.

Patul cu tablie inclinata

Inclinarea tabliei fata de suprafata saltelei ofera mai mult confort dar ocupa mai mult spatiu. se recomanda un unghi de 105 grade, ceea ce presupune 20-25 de centimetri, in spatele tabliei de pat.

Patul cu rama verticala

Pentru mascarea suportului metalic al saltelei si integrarea acesteia in spiritul mobilierului, se pot utiliza fasii din PAL dispuse vertical.

Patul cu rama orizontala

Decorarea suplimentara cu un cadru orizontal de 10-15 centrimetri latime, confera patului mai multa eleganta, dar si impune nevoia unui spatiu mai larg de desfasurare.


0,00 (0 voturi)
Marius

Nu sunt Comentarii la Cum sa ne alegem patul?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai: