Cum transformi baia în spațiul tău de relaxare – Totul despre casă

Cum transformi baia în spațiul tău de relaxare – Totul despre casă

Echipa de la totuldesprecasa.ro vine în ajutorul tău în cazul în care ești nehotărât în privința anumitor achiziții – atunci când vine vorba despre amenajarea casei și grădinii – și vrei să fii mai informat înainte de a lua o decizie. Pe totuldesprecasa.ro găsești recomandări atât legate de baie, cât și de alte încăperi ale casei tale și, de asemenea, cu articole legate de grădină. De la articole despre cele mai bune tipuri de cafea, până la articole despre cele mai bune tipuri de saltele, nu ezita să te documentezi înainte de a face orice fel de achiziție.

 Echipa de la totuldesprecasa.ro vine în ajutorul tău în cazul în care ești nehotărât în privința anumitor achiziții – atunci când vine vorba despre amenajarea casei și grădinii – și vrei să fii mai informat înainte de a lua o decizie. Pe totuldesprecasa.ro găsești recomandări atât legate de baie, cât și de alte încăperi ale casei tale și, de asemenea, cu articole legate de grădină. De la articole despre cele mai bune tipuri de cafea, până la articole despre cele mai bune tipuri de saltele, nu ezita să te documentezi înainte de a face orice fel de achiziție.

Cu toate acestea, scopul acestui articol este de a-ți da câteva idei prin care poți obține acel sentiment de SPA la tine acasă. Baia nu trebuie să fie mereu un spațiu greu de amenajat și nu trebuie nici să fie un spațiu neglijat. Pentru a-l transforma și amenaja corespunzător, asigură-te că îți cunoști bine atât spațiul, cât și nevoile. 

La ce să fii atent ca să poți ajunge la rezultatul dorit

  •     Stilul pe care îl vrei 
  •     Combinația și asocierea culorilor
  •     Alegerea accesoriilor

Definește stilul băii

În cazul de față, stilul pe care vrem să-l definim este cel de SPA. O modalitate foarte ușoară de a face asta este prin alegerea anumitor obiecte sanitare. De aceea, definește stilul băii tale cu o cadă freestanding.

Cum sa alegi un coltar de bucatarie - ghid de cumparaturi, sfaturi si modele recomandate Te-ar putea interesa si: Cum sa alegi un coltar de bucatarie - ghid de cumparaturi, sfaturi si modele recomandate

Cele mai elegante și căutate modele sunt căzile freestanding. Cu o eleganță și un rafinament aparte, acest tip de cadă poate contura întregul aer al băii tale. 

Alege anumite culori pentru a avea rezultatul dorit

În mare parte, culorile cele mai relaxante sunt cele neutre.

Culorile foarte puternice și aprinse probabil nu sunt cea mai bună alegere atunci când vine vorba de dorința supremă de relaxare. 

Roz deschis

Rozul nu este doar pentru copii. Această culoare clasică oferă confort instantaneu și este în egală măsură grațioasă și îndrăzneață. Asociat și cu alte culori deschise, oferă un aspect curat și relaxant, fără a părea exagerat.

Gri deschis

Griul deschis este perfect și poate ridica și moderniza orice spațiu și, ca bonus, se potrivește cu majoritatea celorlalte culori, astfel încât este ușor de asociat cu caracteristicile existente ale băii tale sau cu cele pe care dorești sa le obții. 

Alb

Albul este una dintre cele mai sigure opțiuni și este cea mai luminoasă opțiune și, mai apoi,  face ca spațiile să pară mai mari. Este greu să greșești cu această culoare și vei putea adăuga accesorii care să fie de o culoare mai neutră, precum cremul, pentru a-i prezenta și păstra eleganța.

Bej sau maro

Ambele nuanțe sunt ușor de complementat și, o cameră cu tonuri neutre transmite întotdeauna căldură. Ce vrei mai mult de la un spațiu de relaxare?

Gândește-te la ceea ce încerci să obții cu spațiul tău, cum ar fi relaxarea și liniștea, și caută culorile care te fac să te simți așa. Alegere orice combinație de culori mai neutre sau alege un tapet cu un anumit print care să-ți susțină aceeași stare. 

De acolo, este doar o chestiune de a te asigura că celelalte caracteristici din baia ta completează nuanța dorită.

Afla totul despre cabina de dus tip Walk-In Te-ar putea interesa si: Afla totul despre cabina de dus tip Walk-In

Alege accesorii care să se complementeze

Alege accesorii de baie cu un finish asemănător și care să se completeze între ele, precum bara pentru prosop, cuier pentru halat sau prosop, suportul pentru hârtia igienică, suportul pentru periuța de dinți și așa mai departe. De exemplu, accesoriile cu un finish mat negru complementează bine orice combinație de culoare neutră. 

Plante – da viață spațiului 

Plantele dau viață oricărui spațiu și vin cu o personalitate aparte și cu o atmosferă de casă și primitoare. Chiar dacă baia ta nu dispune de foarte multă lumină naturală, există anumite plante care trăiesc foarte bine și chiar preferă mai puțină lumină și mai multă umiditate. Așa că, baia este locul ideal pentru ele.

Lumina caldă

Chiar dacă lumina rece este recomandată pentru contextul muncii, lumina mai caldă poate fi mai benefică atunci când vrem să favorizăm relaxarea. De asemenea, diferite corpuri de iluminat completează un spațiu la total alt nivel. Posibilitatea de a avea o lumină mai puternică sau mai slabă, fie de la o lampa mai mică sau una mai mare, poate fi un factor principal pentru atmosfera dorită. 

Idei finale

Relaxare, bunăstare și o seară încheiată cum se cuvine par a fi o mângâiere pentru auzul omului modern. Cu toții știm cum este să ajungi acasă, frânt de oboseală, după o zi plină la muncă, și știm, mai ales, cum este să vrei doar să te întinzi puțin și să faci ca acea oboseală să dispară. Ei bine, îți poți crea un spațiu care să te ajute să dai oboseala la o parte și să ai sentimentul acela de SPA chiar la tine acasă. 

Spațiul tău de relaxare poate fi în orice încăpere a casei tale și nici nu trebuie să se limiteze doar la o singură încăpere. Baia este una dintre cele mai întâlnite sugestii deoarece este acel spațiu în care ne putem detensiona cel mai bine după o zi lungă. Cu o combinație de uleiuri esențiale și lumânări, orice seară poate fi considerată mai reușită. 


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Cum transformi baia în spațiul tău de relaxare – Totul despre casă

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×