Curatarea si intretinerea piscinei

Curatarea si intretinerea piscinei

Cel mai simplu mod de a va curata propria piscina

Daca aveti propria piscina, poate doriti sa economisiti bani curatand piscina. Este nevoie de un pic de munca pentru a curata o piscina si va trebui sa monitorizati nivelul chimic de cel putin trei ori pe saptamana. Cu toate acestea, merita sa va pastrati piscina curata si in siguranta pentru utilizare.

Partea 1

Degresare si periaj
1 Asigurati-va ca aveti consumabilele potrivite.
Inainte de a va zgaria si de a va peria piscina, faceti cont de proviziile dvs. Asigurati-va ca aveti tot ce aveti nevoie.
Asigurati-va ca aveti un pol telescopic. Majoritatea materialelor de curatare a piscinei se ataseaza la un stalp ca acesta, astfel incat sa ai un ajutor disponibil.
S-ar putea sa doriti sa stergeti stalpul pentru a va asigura ca este lipsit de resturi care va pot contamina piscina.
Un instrument de curatare a frunzelor sau deseurilor de frunze este un instrument important de curatare a piscinei. Aceasta este o plasa mica care se ataseaza la polul telescopic.
Folosesti aceasta plasa pentru a elimina frunzele si alte resturi de pe suprafata piscinei tale. La fel ca in cazul oricaror materiale de curatare a bazinului, skimmerele trebuie curatate ocazional.
Asigurati-va ca aveti o perie pentru piscina. Acesta este un dispozitiv folosit pentru curatarea partilor laterale, a scarilor si a treptelor piscinei. Perii se pot infunda cu praf si resturi, deci asigurati-va ca va clatiti peria de piscina periodic pentru a va asigura ca este curata.2. Curata suprafata piscinei tale cu un skimmer de frunze.
Primul pas pentru curatarea bazinului tau este sa-i degresam suprafata cu degresantul de frunze. De fapt, acest lucru ar trebui efectuat zilnic pentru a va asigura ca suprafata piscinei nu este contaminata.
Aceasta este o parte destul de usoara a intretinerii piscinei. Atasati skimmerul la stalpul telescopic pentru a incepe.
Apoi, folositi plasa pentru a scoate resturile. Lucruri precum frunzele si alte frunze cad frecvent in bazinele in aer liber. Pur si simplu folositi skimmerul net pentru a indeparta corpurile straine pe care le vedeti in partea de sus a apei piscinei.3. Ungeti partile laterale ale bazinului si scara piscinei.
Dupa ce ati sters orice resturi evidente, folositi o perie pentru piscina pentru a curata partile laterale ale piscinei, precum si orice scara sau scara. Acest lucru trebuie facut saptamanal. Pur si simplu atasati peria de piscina la stalpul telescopic si treceti-o peste aceste zone, folosind o anumita forta pentru a indeparta murdaria cand este necesar. Retineti ca zonele cu circulatie redusa a apei, cum ar fi scarile, pot avea nevoie de mai multa atentie.


Partea a 2-a

1. Selectati un vid de piscina.
Un vid de piscina este folosit pentru curatarea podelelor unei piscine. Exista diferite tipuri de viduri pentru piscina, in functie de tipul dvs. de piscina si de nevoile personale.
Masinile de curatat automate au trei tipuri. Nu sunt recomandate substante de curatare laterale de aspiratie, deoarece deseori suga accidental lucruri precum rocile, ceea ce poate dauna sistemului de filtrare a piscinei.
Curatatorii laterali sub presiune se ataseaza la jetul de retur al sistemului de filtrare a piscinei si lucreaza prin indepartarea reziduurilor din apa filtrata si plasarea intr-o punga detasabila. Cu toate acestea, acest lucru necesita sa efectuati unele filtrari. Cel mai eficient curatator automat este un produs de curatare robotizat. Aceste unitati independente se deplaseaza in jurul fundului piscinei colectand resturi. Singurul dezavantaj este insa ca acestea tind sa fie costisitoare.
Puteti economisi bani folosind un vacuum manual la piscina. Puteti cumpara un vacuum manual la piscina online. Puteti gasi, de asemenea, unul de vanzare la un magazin de scule. Vacuum-ul trebuie sa vina cu instructiuni de instalare si utilizare.


2. Instalati vidul.
Dupa ce ati selectat vidul din piscina care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs., setati-l pe acesta. Majoritatea vacuumelor din piscina vin cu un fel de instructiuni de utilizare.
Pentru un vid manual, exista de obicei o modalitate de atasare a capului vidului la polul telescopic. Vei cobori incet capul de vid in piscina.
Apoi, trebuie sa introduceti furtunul in piscina. Asigurati-va ca tot aerul este scos din furtun inainte de a-l fixa la pompa care vine cu majoritatea aspiratoarelor manuale. Fixarea pompei la furtun inainte ca aerul sa fie expulzat poate dauna pompei.
Vacuumurile trebuie sa vina intotdeauna cu instructiunile producatorului individual. Daca nu sunteti sigur cum sa folositi o pompa de vid, de obicei, exista un numar pe care puteti apela cu intrebari.

3. Aspirati piscina asa cum ati face un covor.
Folosesti aspiratoarele de la piscina la fel cum ati aspira un covor. Mutati vidul pe fundul piscinei, ramanand mai mult timp in zonele care trebuie sa para mai murdare. Unele produse de curatare automata nu necesita sa va aspiriti.

4. Aspirati cel putin o data pe saptamana.
O multime de resturi si bacterii se acumuleaza pe fundul unui bazin. Ar trebui sa va asigurati ca va goliti piscina cel putin o data pe saptamana pentru a o pastra curata si in siguranta pentru utilizare.

Partea a 3-aTestati nivelul pH-ului apei.
Exista substante chimice din apa piscinei care ajuta la mentinerea curateniei piscinei. Factori precum vremea si utilizarea pot afecta nivelurile chimice. Ar trebui sa testati nivelul de pH de cel putin trei ori pe saptamana pentru a va asigura ca piscina este sigura de utilizat.
Puteti cumpara un tester de pH la un supermarket local. Ar trebui sa cititi recenzii ale diferitelor marci inainte de a lua o decizie de cumparare pentru a va asigura ca cumparati o marca de incredere. Dupa ce ati selectat un tester, utilizati acest lucru pentru a verifica nivelul de pH al piscinei dvs.
Nivelul de pH al piscinei dvs. trebuie sa fie cuprins intre 7,2 si 7,8. In functie de modul in care utilizatorii clorifica piscina lor, ei pot constata ca incercarea de a mentine o piscina cu un pH scazut va aduce adaosuri de acid. Daca adaugati frecvent acid, poate doriti sa priviti la scaderea nivelului de alcalinitate totala (TA). Daca pH-ul dvs. este in afara acestor intervale, utilizati fie reductor de pH, fie incrementator de pH. Aplicati dupa cum este necesar pentru a va aduce piscina la intervalul adecvat de pH.

2. Verificati filtrul de piscina.
Ar trebui sa pastrati zona din jurul filtrului piscinei dvs. fara deseuri si murdarie. Verificati daca filtrul de piscina are reziduuri, grime si alte acumulari. Daca observati ceva care infunda filtrul, indepartati-l.

3. Adaugati tablete de igienizare cu clor.
Tabletele de dezinfectare sunt tabele pe care le puteti achizitiona online sau din multe magazine de scule. Se dizolva incet si elibereaza clor pentru a ucide orice bacterii din apa din piscina. Ar trebui sa adaugati tablete in piscina, conform instructiunilor de pe eticheta. Ar trebui sa adaugati, de asemenea, tablete la skimmer, floater sau alimentatorul automat pentru a va asigura ca aceste ustensile nu sunt bacterii.

4. Luati in considerare socul din piscina.
Socul la piscina este un tip de curatator de piscina care vizeaza bacteriile eliberate de lucruri precum parul, urina si transpiratia. Daca va ingrijoreaza contaminarea, luati in considerare utilizarea socului din piscina

Partea a 4-a

1. Indepartati resturile cu o plasa de frunze.
Daca aveti o piscina care este murdara pana cand apa este verde, va fi nevoie de eforturi suplimentare pentru curatare. Pentru inceput, va exista probabil un strat de scrum pe suprafata piscinei. Nu folositi un skimmer pentru a indeparta resturile, deoarece acest lucru va agita scrum in apa si va inrautati piscina. In schimb, folositi o plasa de frunze pentru a indeparta resturile de pe suprafata piscinei. Daca nu aveti o plasa de frunze, puteti achizitiona una de la un magazin de scule local.

2. Reglati substantele chimice.
O piscina foarte murdara este probabil sa inoate cu bacterii nedorite. Trebuie sa ajustati nivelurile chimice pana cand apa din piscina este sigura pentru utilizare.
Testati si reglati nivelul pH-ului apei. Cand incercati sa curatati un bazin verde, este posibil sa va descoperiti mai intai pH-ul la 7,2. Acest lucru este in parte, deoarece multe teste de pH sunt invalide la niveluri ridicate de clor. Probabil ca va dura cateva zile si unele incercari si erori cu reductor de pH si crescator, pentru a obtine nivelul de pH la un nivel sigur. In plus fata de reductorul si crescatorul de pH, poate fi necesar sa adaugati in piscina un plus de alcalinitate. Din nou, un nivel bun de pH este cuprins intre 7,2 si 7,8, cu toate acestea, atunci cand curatati o piscina verde, este mai bine sa scadeati pH-ul la 7,2.
Trebuie sa socati piscina. Este probabil foarte murdar si ar putea avea nevoie de cativa galosi de soc in piscina, administrati pe parcursul a cateva zile, pentru a readuce apa la niveluri sigure pentru inot. Incepeti adaugand 3 sau 4 kg. Vedeti daca apa din piscina s-a schimbat, pana dimineata, alb tulbure, verde deschis sau clar. Daca nu a fost, adaugati inca 3 - 4 kg si asteptati pana la 24 de ore. Repetati acest proces pana cand apa si-a schimbat culoarea.3. Rulati filtrul timp de 24 de ore pe zi.
Va trebui sa rulati filtrul de piscina 24 de ore pe zi timp de cateva zile. Acest lucru este clar pentru bacteriile si resturile nedorite care s-au adunat in bazin.
Asigurati-va ca va spalati filtrul de 3 pana la 4 ori pe zi. Apa verde poate infunda un filtru si poate provoca pagube. Este normal sa trebuiasca sa spalati frecvent filtrul in timp ce curatati o piscina foarte murdara.
Verificati sistemul dvs. de filtrare daca piscina nu se curata in 4-5 zile. Acesta ar putea fi un semn ca ceva nu este in regula cu sistemul dvs. de filtrare. Este posibil sa fie necesar sa il inlocuiti inainte de a putea folosi din nou piscina in siguranta.

4. Curatati podeaua piscinei.
Dupa ce apa din piscina este limpede si nivelurile de pH sunt echilibrate, curatati podeaua piscinei folosind vidul din piscina. Probabil sunt multe resturi adunate pe podeaua piscinei, astfel incat poate dura ceva timp si efort pentru a goli piscina. Retineti daca exista o multime de resturi pe podea, luati in considerare ajutorul profesional daca nu aveti experienta cu curatarea piscinei. Resturile ar putea fi infundate in conducta piscinei, provocand pagube si, de asemenea, pot provoca uzura sistemului de filtrare a piscinei.Intrebare
-In partea de jos a bazinului meu se aduna resturi fine care sunt prea fine pentru vid, dar sunt preluate de sistemul de filtrare a piscinei. Aveti sugestii?
-Utilizati tipul gresit de vid. Daca este preluat de sistemul de filtrare, spalati inapoi filtrul.

Intrebare
-Cat timp spalati inapoi pentru curatarea saptamanala?
-Pana cand sticla de vedere de pe multiport se limpezeste, apoi clatiti timp de 5 secunde inainte de a reveni la filtru.

Intrebare
-Cat de mult soc de piscina Ph1 si clor ar trebui sa pun?
-Calculati volumul piscinei dvs. si cititi instructiunile de doza a substantelor chimice. Cumparati o scala pentru a masura cantitatile corecte daca aveti nevoie si nu dozati niciodata direct la skimmeri. De asemenea, nu adaugati 2 substante chimice diferite in acelasi timp.

Intrebare
-Care este cea mai buna solutie pentru o substanta ca pulberea de pe fundul piscinei mele? Fac vid si se limpezeste, dar a doua zi este din nou.
-Schimbati mediul de filtrare si inspectati sau inlocuiti componentele laterale, daca este necesar. Cauta productia locala de praf de la vecini si acopera bazinul intre utilizari.

Intrebare
-Cat de des trebuie curatat un bazin?
-O data pe saptamana, ca regula generala.

Intrebare
-Cum curatesc toata murdaria de pe podeaua piscinei daca nu am vid la piscina?
-Daca filtrul nu functioneaza, puteti incerca sa luati un skimmer de frunze la resturi mari. Este mai usor sa obtineti doar un vid pentru sedimentele mai mici.

Intrebare
-Dupa ce am atasat vidul, atunci ce fac cu privire la controale?
-Daca piscina dvs. este cu adevarat murdara, setati vidul la deseuri (scurgere). Va trebui sa inlocuiti apa pierduta la finalizare. In conditii de intretinere normala, puteti doar aspira prin filtru.

Intrebare
-Cum curat sedimentul verde din fundul piscinei? De fiecare data cand incerc, devine tulbure.
-Cand golesti piscina, mergi foarte incet si asigura-te ca pompezi vidul. Daca goliti filtrul, algele vor trece prin filtru, deoarece este atat de mic si va fi redus in bazin prin intoarcere si va nori apa.

Intrebare
-Piscina mea nu este verde, dar are resturi deasupra. Exista copaci din lemn de bumbac in apropiere, asa ca sunt in permanenta. Dar parca nimic nu intra in cosuri, ramanand doar pe varful piscinei. Ce pot face?

Am pus si un filmulet in care puteti sa vedeti exact cum se face:


0,00 (0 voturi)
Marius

Un Comentariu la Curatarea si intretinerea piscinei

04.07.2020, 23:16 Octavian a scris:
Bună,
Încerc sa scad alcalinitatea în piscina și în descrieri se vorbește de acid boric, cind caut pe internet despre asta găsesc doar prafuri de redus PH și nimic despre acizi care reduc al alkalinitatea. Ma poate ajuta cineva cu un sfst cum sa reduc alcalinitatea? Multumesc
Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×