De ce designerii sunt obsedati de piscine colorate?

De ce designerii sunt obsedati de piscine colorate?

O ghiulea de tun care zboara inalt nu este singura modalitate de a accesoriza o piscina. Desi majoritatea arata ca niste dreptunghiuri albastre stralucitoare, artistii si designerii ne-au reamintit recent ca nu trebuie sa fie intotdeauna asa. Tratand piscina ca pe o panza goala, ei experimenteaza cu culoarea, modelul, forma si lumina pentru a crea locuri pentru o baie neobisnuit de racoritoare.

A fost conceputa o piscina circulara si o punte de forma libera impodobita cu panglici ondulate de culori realizate cu 11.366 de placi pictate manual. A extins in piscina aceleasi placi geometrice multicolore pe care le-a folosit pentru podeaua interioara. Pentru colectionarii privati a fost creata o instalatie de arta cu adevarat captivanta, captusita cu lumini care schimba culoarea.

Dar poate ca nimeni nu a facut recent mai mult pentru a-i inspira pe oameni sa-si reconsidere cum ar trebui sa arate piscinele . Cred ca sunt o oportunitate ratata in designul si arhitectura caselor. Nimeni nu prea acorda atentie interioarelor sale.

Proba a inceput prin a-si imagina bazine de alta lume, captusite cu forme vibrante, suprapuse, asemanatoare decupajului Matisse si apoi a postat redari digitale ale propunerilor ei pe Instagram. In scurt timp, au venit comisioane reale si ea s-a trezit acoperind tencuiala pentru piscina cu vopsea speciala subacvatica in nuante personalizate. Imi plac panzele care nu sunt panze.

Designerii folosesc din ce in ce mai mult piscinele pentru a face declaratii atat in ​​hoteluri, cat si in case private. Nu as lasa un perete gol, asa ca de ce as lasa o piscina goala? Este vorba de crearea de spatii frumoase in care exista si un sentiment de jucaus si capriciu.

 Proiectele actuale  includ o pereche de piscine pentru o casa unde artistii vor picta fundul cu picturi murale, unul cu o figura de femeie inspirata de Cocteau, celalalt cu un model mai abstract care imita undele sonore. Iar pentru viitorul proiect proiecteaza o piscina care va incolti tentacule acoperite cu mozaic care se invartesc si iesi din apa pentru a forma mobilier si jardiniere incorporate.
Totul despre alegerea unei piscine Te-ar putea interesa si: Totul despre alegerea unei piscine

Acesti provocatori de piscine calca pe urmele artistilor si designerilor anteriori care au vazut oportunitati enorme in golurile apoase. 

Unii designeri s-au gandit dupa linii similare atunci cand au dezvoltat o piscina sinuoasa acoperita cu mozaic de sticla rosu cires pentru a-i da aspectul unei creaturi marine exotice pentru curtea din spate a unui client. Gandul nostru a fost sa folosim acest mozaic rosu pentru a-l face un obiect sculptural.

Unii se abat si de la faianta albastra simpla intr-o piscina. In schimb, va instala placi marocane cu un model grafic redat in roz, verde, turcoaz si alb. Va fi aceeasi tigla pe care o folosim pe podeaua terasa, asa ca se va simti ca un spatiu mare invaluitor.

Altii au o piscina simpla, cu un design discret. Dar acum ca lucreaza la altele cu mai multe expresii artistice, nu poate sa nu se intrebe ce altceva ar putea fi al lui. Este intr-adevar un dreptunghi albastru frumos care reflecta cerul, spune designerul. Dar nu stiu ca as face acelasi lucru daca as face totul din nou.

Aceste piscine extravagante au oferit de mult mai mult decat un loc pentru a face tururi.

  • Cand David Hockney a pictat interiorul piscinei hotelului Hollywood Roosevelt cu miscari de macaroane albastre care picura in 1988, a devenit o icoana instantanee. Dupa decenii de decolorare, o restaurare din 2019 a readus-o la viata vie.
  • La Hearst Castle, in San Simeon, California, veti gasi piscina Neptun captusita cu marmura Vermont si supravegheata de figuri sculpturale mitice si o piscina interioara inspirata de o baie romana acoperita cu mozaicuri albastre si portocalii.
  • Piscina infama de la conacul lui Gianni Versace din Miami Beach  este acoperita cu mozaicuri care infatiseaza creaturi acvatice si scoici festonate si include mii de placi finisate in aur de 24 de karate.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la De ce designerii sunt obsedati de piscine colorate?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×