Fatadele cladirilor de birouri din Bucuresti au inghitit peste 1 milion de metri patrati de sticla

Fatadele cladirilor de birouri din Bucuresti au inghitit peste 1 milion de metri patrati de sticla

Bucuresti, 8 august 2011: Suprafata vitrata a cladirilor de birouri din Capitala depaseste 1 milion de metri patrati, potrivit estimarilor Saint-Gobain Glass Romania, liderul pietei locale de sticla. Compania a livrat aproximativ 500.000 de metri patrati din aceasta suprafata, in principal fiind furnizate produse performante, precum sticla cu control solar sau sticla cu izolare termica si fonica.

Saint-Gobain Glass Romania a livrat mai mult de jumatate din cei aproximativ 500.000 de metri patrati in ultimii 4 ani, odata cu inaugurarea fabricii de la Calarasi in 2007, investitie care in prezent se ridica la peste 170 de milioane de euro.

In ultimii ani, dezvoltatorii de cladiri de birouri si-au indreptat tot mai mult atentia spre extinderea suprafetelor vitrate. Se doreste crearea unui spatiu de munca luminos, agreabil din punct de vedere psihologic, iar datorita proprietatilor speciale ale sticlei, ocupantii cladirilor beneficiaza de confort climatic pe tot parcusul anului, a declarat Cosmin Popescu, directorul de marketing al Saint-Gobain Glass Romania.

La nivel regional, cea mai mare suprafata vitrata a cladirilor de birouri, de peste 2 mil. metri patrati de sticla, se regaseste in Varsovia, oras in care suprafata spatiilor de birouri este aproape dubla fata de cea din Capitala. Spatiile de birouri din Bucuresti se ridica la aproximativ 1,8 mil. metri patrati, potrivit estimarilor Saint-Gobain Glass.

Comparativ cu restul capitalelor din regiune, Bucurestiul inregistreaza cea mai mica suprafata a spatiilor de birouri, in ciuda faptul ca are cea mai mare populatie. Lipsa spatiilor creeaza un potential mare de dezvoltare a sectorului office in Capitala, situatie care implicit va duce si la cresterea suprafetelor vitrate, a apreciat Popescu.

Printre cladirile de birouri pentru care Saint-Gobain Glass Romania a furnizat sticla se numara BRD Victoria Tower, Europe House si Opera Plaza, dar si business park-uri, precum S’Parc, North Gate Offices sau City Gate. In plus, compania a livrat sticla pentru singurele trei cladiri verzi (green buildings) din Capitala, respectiv Euro Tower, Cathedral Plaza si Platinum Business and Convention Center.

Saint-Gobain Glass Romania a livrat, de asemenea, sticla si pentru Petrom City, cel mai mare sediu al unei companii private din Romania. Suprafata vitrata pentru acest proiect s-a ridicat la peste 50.000 de metri patrati, in conditiile in care intreaga suprafata a complexului depaseste 100.000 de metri patrati.
Este greu de precizat valoarea sticlei furnizate pentru cladirile de birouri din Bucuresti, dar aceasta reprezinta aproximativ 30% din costul fatadei, care, in functie de proiect, poate depasi chiar si 50% din investitia totala, a precizat Popescu.

Sticla performanta utilizata la cladirile de birouri migreaza catre segmentul rezidential

Pentru cladirile de birouri din Capitala, Saint-Gobain Glass Romania a livrat sticla cu control solar, cu izolare fonica si termica. Daca pâna de curand acestea se foloseau in proportie redusa la cladirile de locuit, in ultima perioada se observa o tendinta crescatoare pentru utilizarea unor astfel de produse si in sectorul rezidential.

Arhitectii s-au convins de beneficiile si avantajele noilor tipuri de sticla si incep treptat sa extinda aplicarea acestora si la locuinte. De altfel, intotdeauna la cladirile de birouri s-au utilizat ultimele tehnologii in domeniul materialelor de constructie, acestea fiind adoptate ulterior de catre sectorul rezidential, a explicat reprezentantul Saint-Gobain Glass Romania.

Potrivit unui studiu al companiei, tot mai multe locuinte incep sa fie dotate cu ferestre cu control solar. Acestea asigura o termoizolare mai buna si reduc consumul anual de energie necesar pentru asigurarea confortului termic cu pâna la 20% fata de ferestrele termoizolante clasice LowE.


0,00 (0 voturi)
Marius

Nu sunt Comentarii la Fatadele cladirilor de birouri din Bucuresti au inghitit peste 1 milion de metri patrati de sticla

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×