Sfaturi de toamna: De ce geam termopan?

Sfaturi de toamna: De ce geam termopan?

Geamul termopan a fost inventat de cealalta parte a Atlanticului, special pentru magnificele ferestre-cortina care constituie peretii (mai corect, peretii-cortina) acelor cladiri foarte inalte, care sunt denumiti, metaforic, zgarie-nori. Acesta a permis practic imbracarea in ferestre, de-jur-imprejur si de-sus-pana-jos, a unei cladiri foarte inalte.

O structura care constituie o combinare exceptionala a ideilor de arhitectura noua, cu cele de inginerie clasica, geamul termopan obtine un efect vizual pe masura si chiar… peste.

De ce sa alegi un geam termopan

Vara, folosirea unor geamuri termopan adecvate diminueaza corespunzator necesarul de frig furnizat de aparatele de aer conditionat. Iar in ceea ce priveste iarna, analiza e similara dar unele aspecte, in legatura cu folosirea termopanului la ferestre, merita sa fie adancite.

Cu siguranta ca ferestrele de termopan nu sunt o sursa de energie; termopanul insa ne izoleaza mai bine fata de exterior. Cele mai raspandite ferestre clasice autohtone, cele cu geam dublu in rama de lemn, au oferit (la vremea lor) o izolatie termica suficient de buna.

Cu toate acestea, ferestrele de lemn au suferit, in marea lor majoritate, de pacatul unor executii mediocre (lemn care putrezea la partea inferioara a ramelor, insuficient de bine uscat, rame vopsite neglijent pe santiere s.a.m.d.) si de primejdia reala a unei durate scurte de viata (degradarea rapida a masei lemnoase de calitate inferioara).

In acelasi timp, ferestrele vechi din lemn (duble sau triple) ocupau loc mult, erau nepractice, necesitand o intretinere sustinuta, cu costuri de exploatare sacaitoare.

Ferestrele de termopan, cu executie obisnuita din doua foi de geam, ofera un grad de izolare termica similar cu cele vechi de lemn.

Avantajele ferestrelor din tamplarie pvc

Maxima izolare acustica: pot fi utilizate geamuri termopan de diferite grosimi. Etansare optima la apa si/sau aer; datorita conceptului indelung studiat al profilului, inclusiv datorita celor doua garnituri, ferestrele si usile sunt etanse la apa si vant. Securitate imbunatatita: ferestrele si usile au in combinatie sticla si feronerie securizata; durata de viata mare; intretinere usoara – nu trebuie vopsite.

Potrivite pentru orice stil architectonic: ferestrele si usile pot fi realizate intr-o gama foarte variata, sunt potrivite atat pentru renovari cat si pentru constructii noi, sunt dispuse intr-o mare varietate de culori si forme, sunt perfect reciclabile.

Excelenta rezistenta la actiunea factorilor de mediu:ferestrele din pvc nu putrezesc, nu ruginesc, nu ard.

Proprietati fungicide: pe suprafata PVC nu se pot dezvolta culturi bacteriologice, pot fi utilizate in spitale, industria alimentara, etc.

Usor de curatat: suprafata neteda, fara pori, permite o curatare simpla, cu orice detergent de uz casnic in solutie cu apa=costuri mici de intretinere.

Izolator termic: PVC este un bun izolator termic. Coeficientul de conductivitate termica este, de fapt, de 0,23 w/mC. Echivalentul acestui coeficient in cazul aluminiului este de aproximativ 210w/mC.

Izolator fonic: Sistemul de ferestre PVC este conceput a.i. cu garniturile aferente, izoleaza camara fata de zgomotele din exterior.


0,00 (0 voturi)
Marius

Nu sunt Comentarii la Sfaturi de toamna: De ce geam termopan?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×