Gigacaloria RADET costa mai mult decat dublul celei produse de centralele termice

Gigacaloria RADET costa mai mult decat dublul celei produse de centralele termice

Baxi Romania, unul dintre principalii furnizori de echipamente termice din Romania si initiatorul proiectului Marea Debransare apreciaza ca majorarea pretului gicacaloriei in Bucuresti face incalzirea inaccesibila si valideaza ineficienta termoficarii edilitare.

Sunt zeci de ani in care bucurestenii si romanii sunt tinuti intr-o stare de primitivism, cu un confort deficitar si extrem de scump. Desi ineficienta sistemului centralizat a fost subventionata masiv, epuizand resurse vitale, romanii vor continua sa plateasca mult prea mult pentru mult prea putin confort real, a declarat Sever Scarlat, Directorul General Baxi Romania. Potrivit acestuia, gicacaloria produsa de o centrala termica are un pret mediu de 130-140 lei (inclusiv amortizarea echipamentului calculata pe o perioada de 8 ani de zile), substantial mai mic fata de gigacaloria RADET, in valoare reala nesubventionata de aproximativ 320 lei pe care o va suporta populatia cu venituri mai mari de 2500 de lei. Chiar si bucurestenii cu venituri mici ce beneficiaza de un tarif al gigacaloriei subventionat, la 170 lei, vor fi nevoiti sa plateasca pentru apa calda si caldura cu peste 20% mai mult decat daca ar avea montata o centrala termica individuala.

Este o diferenta majora si evidenta, in avantajul centralelor individuale care sunt echipamente cu tehnologii moderne si eficiente ce permit un consum redus si controlul total asupra confortului si cheltuielilor. Romanii au din pacate o toleranta generoasa fata de constrangeri, iar autoritatile o preocupare prea mica fata de risipa si buzunarele contribuabililor. Credem ca este doar o problema de timp pana cand pretul gicacaloriei va creste din nou, inclusive pentru cei cu venituri mici, pentru ca sistemul centralizat va continua sa aiba pierderi cuprinse intre 30 si 50% si sa produca foarte scump, cu tehnologii vechi si degradate de zeci de ani. In plus, cresterea pretului gigacaloriei va genera un val masiv de restantieri din partea populatiei ce se va afla in imposibilitatea de a-si achita facturile la intretinere. Acest lucru va conduce la sistarea furnizarii agentului termic pentru intreg condominiu, afectand deopotriva si persoanele cu plata la zi., a completat Scarlat.

Potrivit companiei, plata esalonata a costului cu incalzirea si apa calda reprezinta o creditare a ineficientei, in conditiile in care ar urma sa se faca inainte de inceperea sezonului rece. Este practic un abonament sau un credit pentru o gaura neagra atunci cand platesti luni de zile inainte sau dupa furnizarea unui serviciu prost si scump. Asta cand pentru o centrala termica, factura de gaze se plateste in termen de 30 de zile, dupa ce ai avut posibilitatea sa decizi asupra confortului si asupra consumului. Peste 560.000 de familii din Bucuresti vor fi obligate sa crediteze acest sistem pagubos si ineficient., a completat Sever Scarlat.

Baxi Romania sustine eficienta energetica si confortul adecvat, la un pret corect, cu un control riguros al costurilor, si are in derulare inca din 2010 programul Marea Debransare. Prin acesta, compania acorda prime cuprinse intre 400 si 750 RON celor care doresc sa se debranseze de la sistemul centralizat in vederea achizitionarii unei centrale termice. In plus, clientii BAXI Romania pot achizitiona centrale termice si in 12 rate fixe, fara dobanda si fara comisioane. Mai mult, prima de debransare poate creste pana la 7000 de lei in cazul Asociatiilor de Locatari care opteaza pentru inlocuirea sistemului centralizat de incalzire cu un modul de centrale BAXI montate in cascada, ce asigura confortul termic tuturor apartamentelor din bloc.

Cu cea mai mare perioada de garantie din Romania, 8 ani, centralele termice Baxi din cadrul programului includ si modele cu condensare (cu eficienta crescuta). Aceasta tehnologie recupereaza o parte din caldura care se elimina la evacuarea gazelor, determinand astfel un consum mai redus de combustibil cu pana la 35% si cheltuieli mai mici la factura de gaz.


0,00 (0 voturi)
Marius

Nu sunt Comentarii la Gigacaloria RADET costa mai mult decat dublul celei produse de centralele termice

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×