Izolarea camerelor de la mansardă - iată ce trebuie să știi

Izolarea camerelor de la mansardă - iată ce trebuie să știi

Când vine vorba de izolarea termică unei camere de mansardă, ca proiect, probabil ai unul dintre cele două motive. Fie ai deja o casă în care deja ai amenajat astfel de încăperi la nivelul de sus (chiar sub acoperiș) SAU te gândești să creezi o cameră (sau mai multe), în podul casei.
De ce să izolezi sau de ce să insiști pe un material performant?

Înainte de a te grăbi să construiești sau să reamenajezi, alocă-ți destul timp pentru a citi și a te informa. Nu uita nicio clipă că, la fel ca oriunde, și în casa ta căldura se ridică -  o încăpere de mansardă neizolată sau prost izolată va pierde căldură extrem de repede. Iar acest lucru nu va  însemna doar disconfort... ci și facturi mari la încălzire.

Ce ai la dispoziție și ce e...nou?

Azi, tot mai mulți români aleg să își izoleze termic locuințele folosind materialele suflate (pe lângă clasica vată minerală/bazaltică, la rolă). Iată așadar avantajele acestor soluții:

  • Te bucuri de o modalitate foarte simplă și accesibilă de a îmbunătăți eficiența termică a casei tale. Pereții ori acoperișul neizolat poate permite ca aproximativ o treime din căldură să se piardă.
  • Poate fi instalat în câteva ore și nu este un proces invaziv (nu dăunează ori deteriorează structura sau materialele deja existente).
  • Poate fi folosit pentru a umple golurile care sunt deja parțial umplute cu o altă izolație.
  • Nu sunt produse deșeuri sau rebuturi; nu rămân resturi iar materialul este atent dozat. Plătești exact cât consumi.
  • Profiți de o operațiune ce durează puțin. Grație automatizării, echipa lucrează foarte eficient.

Tot ce trebuie sa stii despre amenajarea unei bai de vis Te-ar putea interesa si: Tot ce trebuie sa stii despre amenajarea unei bai de vis

Materiale sintetice sau soluții naturale?

Materialele de izolare artificiale sunt în mare parte hidrofobe (nu absorb și eliberează vaporii de apă cu ușurință). Materialele naturale de izolație sunt higroscopice - ceea ce înseamnă că absorb și eliberează ușor vaporii de apă.

De ce este acest lucru relevant? Izolația higroscopică va absorbi vapori de apă în perioadele de umiditate ridicată și îi va elibera în perioadele de umiditate scăzută. Exemplele includ: lână de oaie, fibră de lemn sau izolație din iuta - acest lucru va ajuta la gestionarea nivelurilor de umiditate din interiorul casei tale.

Materialele de izolare artificiale conțin substanțe chimice și COV (compuși organici volatili).

În lumina acestor lucruri, recomandarea noastră este una singură - fibra de lemn.

Investește acum în siguranța, sănătatea și confortul din locuința ta! Alege să folosești fibra de lemn de la Izolatiinaturale.ro și ai consultanță gratuită, plata în rate, garanție de bună execuție de 30 ani! Descoperă pe site avantajele produsului Lână de lemn mady by STEICO, cel mai mare și mai experimentat producător de materiale naturale pentru izolații din Europa, cu peste 85 de ani de experiență.

Evită să faci toate operațiunile de unul singur. Alege echipele profesionale, certificate, ce pot să garanteze nu doar pentru materia folosită ci și pentru calitatea lucrării!


5,00 (1 vot)
Marius

Nu sunt Comentarii la Izolarea camerelor de la mansardă - iată ce trebuie să știi

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×