Totul despre jgheaburi si burlane

Totul despre jgheaburi si burlane

Ce ar fi lumea fara tevile de scurgere a apei de pe acoperis? O imensa igrasie… Sistemele moderne de jgheaburi si burlane, realizate din PVC reprezinta solutia ieftina si eficienta pentru colectarea si indepartarea apei de ploaie.

Protectie totala UV

Materialul, PVC rigid, cu protectie totala UV, prezinta o rezistenta deosebita la temperaturi inalte, fiind garantat de producator 50 ani: nu se decoloreaza, nu se exfoliaza, nu necesita revopsire, nu rugineste. 

Rezistenta si durabilitate

Sistemul de jgheaburi cu perete dublu din PVC “TWIN Wall” a fost conceput pe baza unei tehnologii complet noi, fiind astfel proiectat pentru a asigura o durabilitate sporita: nu se indoaie, nu se deformeaza – permite chiar sprijinirea unei scari de acces pe acoperis.

La estimarea lungimii jgheabului se tine cont de temperatura la care va fi supus dupa montare, pentru a preveni deformarea ulterioara. Limitele sunt trasate pe peretii interiori ai iesirii centrale (0C,0F).

Imbinari etanse

Datorita tehnologiei EPDM (pentru garnituri de conducte), componentele se imbina perfect pentru a preintampina scurgerile.

Eficacitate hidraulica sporita

Burlanul (sectiune 76x76 mm) este de debit mare, avand o eficienta cu 50% mai mare decat a burlanelor clasice. Datorita formei sale speciale cu pereti canelati, scurgerea este rapida, neexistand pericolul formarii unei traiectorii de curgere in spirala ca la burlanele cu sectiune rotunda.

Reglaj unghiular al jgheabului

Sistemul special de fixare a jgheabului permite montarea pe suprafete cu diferite unghiuri de inclinatie, direct pe pazie.

Eliminarea depunerilor din jgheab

Unghiurile interioare ale jgheabului sunt rotunjite pentru a evita stationarea depunerilor (frunze uscate, praf etc.).

Cot de 135°

Cotul cu unghi de 135°, permite o mare varitetate in montaj, putandu-se realiza instalari pe zone curbe, poligonale.

Deversarea apelor la distanta mare de soclu

Existenta unui cot reglabil atasat burlanului permite montarea unei lungimi de burlan mai mari, care sa scurga apa departe de fundatie si soclu in timpul precipitatiilor, urmand ca apoi sa fie ridicat pentru a nu impiedica accesul.

Bonusul specialistului: Instructiuni de montaj

1. Pe pazie se traseaza linia de montaj a jgheaburilor, asigurandu-se o panta de minim 3mm la metru liniar catre scurgeri (iesiri centrale).

2. Se fixeaza iesirile centrale in pozitiile dorite (cu holzsuruburi, dibluri).

3. Se masoara lungimea de jgheab necesara pana la iesirea centrala, fie ajustandu-se pana la dimensiunea dorita prin taiere cu panza sau fierastraul cu dinti mici, fie prelungindu-se conectorul de jgheab.Se tine cont la estimarea lungimii jgheabului de temperatura la care se face montajul, pentru a preveni deformarea ulterioara. Limitele sunt trasate pe peretii interiori ai iesirii centrale (°C,°F).

4. Pentru elementele prevazute cu garnituri se foloseste sapun lichid sau solutie de apa cu sapun pentru lubrifiere (pentru asamblare usoara).

Se recomanda aplicarea unei pelicule de silicon rezistent UV, de exterior, pe interiorul capetelor de jgheab, pentru etansare mai buna si protejarea garniturii de cauciuc de eventuale impuritati. Capetele de jgheab, coturile interioare, exterioare (90 , 135) se monteaza prin glisare.

5. Se stabileste linia de coborare a burlanului. Se fixeaza pe perete, cu holzsuruburi, colierele de prindere (minim 3 pentru o coborare, la distanta de max. 1m). Se pozitioneaza burlanele in colierele de pe perete si se fixeaza prin clipsarea colierelor exterioare.

6. Se monteza conectorii de burlan si coturile reglabile asigurandu-se etanseitatea cu silicon. Atentie! Conectorul de burlan se monteaza cu gulerul in sus.

7. Optional, pentru a asigura scurgerea apei cat mai departe de perete, se poate folosi cotul reglabil-burlan inferior, care permite rabatarea burlanului.

In situatia in care pazia nu este montata la unghi de 90°, inclinatia jgheabului se poate elimina utilizandu-se reglajul unghiular. 

In acest caz, montajul incepe prin montarea elementului fix al reglajului pe linia trasata.

Partea mobila a reglajului se fixeaza concomitent cu prinderile de jgheab, asigurandu-se verticalitatea peretelui interior al jgheabului.


0,00 (0 voturi)
Marius

Nu sunt Comentarii la Totul despre jgheaburi si burlane

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×