MCA – PIATA DE RULOURI EXTERIOARE VA CRESTE CU 22 % ANUL ACESTA FATA DE 2010

MCA – PIATA DE RULOURI EXTERIOARE VA CRESTE CU 22 % ANUL ACESTA FATA DE 2010

Pe fondul unei piete a materialelor de constructii in scadere, MCA, cel mai mare producator de termostoruri si usi sectionale  din  Balcani, preconizeaza o crestere de 22 % pentru anul in curs pe piata locala de rulouri din aluminiu depasind astfel 80 000 de unitati vandute fata de 65 000 anul trecut. Din acestea MCA a vandut in primele 6 luni ale lui 2011 cca 4000 de unitati, cu 50 % mai mult fata de acceasi perioada a anului trecut si se asteapta ca pana la sfarsitul anului sa mai creasca cu inca 50 % si sa atinga pragul de 12 000 de unitati.

Pana la sfarsitul anului speram sa detinem peste 15% din piata locala de rulouri de aluminiu datorita unui cumul de factori – ne-am marit capacitatea de productie, ne-am extins in teritoriu si am investit in angajatii nostri  crede Ciprian Oprea actionar principal MCA Grup.

Sfarsitul lui 2010 si inceputul lui 2011 a insemnat pentru  MCA o exitindere a retelei teritoriale prin deschiderea unui punct de lucru in Arad, dar si noi colaborari cu multi producatori si distribuitori de tamplarie PVC.

Piata de tamplarie termoizolante a fost una dintre cele mai afectate piete in acesti ani de criza si se pare ca in 2011 va continua pe acelasi trend. Astfel, pentru a-si sustine vanzarile, multi tamplari au ales sa-si diversifice portofoliul de servicii si au inclus TermoStorurile din aluminiu cu bariera termica in oferta. Tinand cont de faptul ca numarul clientilor si al cererilor s-a restrans masiv, adoptarea TermoStorurilor in oferta a reprezentat decizia logica a multor companii. Ne-am extins reteaua de tampari interesati sa ne vanda produsele astfel ca acum lucram cu cca 700 de tamplari din toata tara. Suntem convinsi ca tendinta va continua astfel ca pana la sfarsitul anului 2012 sa ajungem la un numar de 1000 parteneri in domeniul tamplariei. spune Ciprian Oprea

Anul trecut MCA a vandut 8000 de bucati pana la sfarsitul lui 2010, ceea ce adus companiei o CA de 2,6 mil euro, reprezentand 40 % din totatul businesului MCA.

60% din rulourile produse de MCA sunt de tipul rulourilor aplicate de tip Unibox cu ationare manula.

Cea mai buna zona ramane in continuare Bucurestiul ea aducand 25% din vanzari in timp ce restul se imparte in mod egal intre filialele MCA din tara –  Brasov, Constanta, Cluj, Iasi, Arad, Craiova.

 20% din TermoStorurile MCA pleaca peste hotare, insa exportul este facut prin parteneri. TermoStorurile sunt vandute impreuna cu tamplaria termoizolanta si asta fiindca in cele mai multe cazuri TermoStorurile se instaleaza impreuna cu o tamplarie termoizonalta noua.

"Romania prezinta inca un potential enorm, dar daca ne comparam de exemplu cu Germania, unde 60 % dintre ferestre au rulouri, la noi procentul este de abia 1,4 %." spune Oprea  

Motivele pentru care clientii se orienteaza catre rulourile exterioare sunt multiple de la siguranta la reducerea cheltuielilor si pana la cele legate de sanatate.

"Suntem de parere ca si beneficiarii programului de reabilitare termica ar trebui sa ia in calcul includerea termostorurilor cu bariera termica, intrucat ele reprezinta o solutie moderna atat de economisire a energiei cat si de scadere a costurilor cu incalzirea sau racirea locuintei. Mai mult decat atat, folosirea unui sistem de umbrire este mult mai sanatos decat a unui sistem activ de racire". Ciprian Oprea

Conform studiu ESSO, folosirea corecta rulourilor exterioare poate reduce cu 10% consumul de energie termica. Ele actioneaza ca un sistem izolator termic prin crearea unei perne de aer intre geam si rulou care pe timpul iernii reduce transferul de caldura din interior catre exterior, iar pe timpul verii filtreaza razele UV si previne formarea efectului de sera, astfel toata caldura generata de razele soarelui ramane in afara locuintei.


0,00 (0 voturi)
Marius

Nu sunt Comentarii la MCA – PIATA DE RULOURI EXTERIOARE VA CRESTE CU 22 % ANUL ACESTA FATA DE 2010

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×