Mini ghid pentru a va decora casa in stil scandinav

Mini ghid pentru a va decora casa in stil scandinav

Stilul scandinav impecabil , cunoscut si sub numele de stil nordic, a inceput la inceputul secolului al XX-lea in unele tari din nordul Europei, precum Finlanda, Danemarca, Norvegia si Suedia, si s-a nascut ca raspuns la nevoia de a mentine casele calde si iluminate in timpul iernilor dure.

Din acest motiv, stilul scandinav se caracterizeaza prin umplerea spatiilor cu lumina, in principal naturala si prin faptul ca lemnul este unul dintre elementele sale principale, pe langa amestecarea plantelor naturale in decorul sau. Acesta este un stil curat care s-a raspandit in multe parti ale lumii datorita usurintei de implementare si aspectului impecabil pe care il atinge. In aceasta postare veti vedea cum acest stil este implementat cu succes in diferite apartamente.

Mobilier

Mobilierul este un element cheie in acest stil, deoarece ceea ce se cauta este caracterul practic al elementelor implicate in fiecare mediu, fiecare piesa de mobilier sau element care nu este necesar trebuie sa mearga. Aceasta metoda obtine in mare masura un aspect foarte curat si genereaza aer in fiecare dintre camerele locuintei.

Pariati pe lumina naturala

Unul dintre obiectivele principale ale stilului scandinav este de a umple mediile cu lumina din toate sursele posibile, de aceea, perdelele aproape dispar sau exista in versiunea lor minimalista, ferestrele raman libere asteptand intrarea luminii fara niciun impediment, ceea ce la randul sau, face din acest apartament un loc cald perfect aclimatizat de sobrietatea stilului sau.

Albul este regele noptii ... si al zilei

Cand vorbim despre stilul nordic, mintea noastra ar trebui sa ramana alba, deoarece este culoarea care spune cel mai bine aceasta poveste. Intrucat conceptul principal al acestui stil este lumina, iar albul este culoarea care o pune in evidenta cel mai bine, aceasta culoare joaca un rol foarte important. Albul ar trebui sa fie prezent in tavanele, peretii si podelele contrastate cu mici atingeri de alte materiale si culori asa cum vom vedea in urmatoarele apartamente.

Amestec de elemente

Stilul scandinav nu vorbeste doar despre alb deoarece nu este plictisitor, albul trebuie sa fie pus in contrast cu elementul vedeta al acestui stil, lemnul. Pentru a atinge acel aer natural al acestui stil, lemnul trebuie sa fie prezent atat in ​​pardoseli sau tavane, cat si in mobilier, iar contrastul final va fi realizat de elemente industriale precum cuprul, iar exemplul perfect este lampa cu becuri orientate spre toate directii in bucataria acestui apartament care evoca atat de potrivit stilul nordic.

Cele mai frumoase modele de biblioteci pentru un colt de lectura special Te-ar putea interesa si: Cele mai frumoase modele de biblioteci pentru un colt de lectura special

Elemente realizate manual

Tot ceea ce este realizat manual poarta cu el o valoare suplimentara si este devotamentul persoanei care l-a realizat, de aceea, elementele artizanale au un rol atat de important in acest stil, deoarece stabilesc casa cu caldura si creativitate, facandu-l mai confortabil.

Alb si negru

Desi albul este regele indestructibil al stilului scandinav, exista o culoare care il contrasteaza perfect si il face sa straluceasca si mai mult, de aceea, asa cum vedem in camera acestui apartament, puteti folosi negru in cantitati mici, de exemplu in structuri de ferestre, bare sau usi care vor contrasta si imbunatati intregul mediu de iluminare.

Elemente naturale

In acest balcon, stilul nordic este in toata splendoarea sa, lumini peste tot, o multime de mobilier alb, elemente realizate manual si un ingredient foarte important pentru a atinge stilul complet, natura. Ghivece mici cu plante verzi care insufletesc puritatea albului si completeaza decorul.

Tablouri

Unul dintre obiectivele acestui stil la inceputurile sale a fost sa aduca caldura acasa, din acest motiv fotografiile familiei nu puteau lipsi in interiorul caselor, acest apartament ne arata cum sa alegem un loc potrivit pentru a agata fotografiile, realizand un compozitie reusita, cu rame sobre, care se joaca cu culoarea mobilierului si a peretelui si confera spatiului respectiv o atmosfera de casa.


0,00 (0 voturi)
Jojo. N

Nu sunt Comentarii la Mini ghid pentru a va decora casa in stil scandinav

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai: