Modele de lustre pentru amenajarea clasica a locuintei

Modele de lustre pentru amenajarea clasica a locuintei

Corpurile de iluminat sunt alese intotdeauna in functie de stilul de amenajare interioara, functionalitate si necesitate. Poate iti doresti ca in living sa ai un set de lustre elegante in tavan, un lampadar langa canapea sau fotoliul preferat, fiind mult mai simplu sa alegi gradul de luminozitate dorit in fiecare seara.

De asemenea, bucatariile au nevoie de un iluminat mai puternic si bine directionat spre zona de gatit, iar dormitorul poate sa aiba la fel ca livingul doua surse de iluminat, de intensitati diferite.

Astazi ne vom referi in special la lustrele care se potrivesc unui stil clasic de decor interior, de la modele din cele mai simple la cele mai elaborate si lucrate manunal.

 

Lustre tip candelabru

Una dintre cele mai elegante optiuni este fara indoiala lustra tip candelabru. Poarta amprenta vremurilor demult apuse, atunci cand aceste tipuri de lustre luminau cu ajutorul lumanarilor. Acum te poti delecta cu aceasi nota de eleganta si aer regal, intr-un living spatios, care are nevoie de o iluminare puternica. In functie de dimensiunea incaperii poti alege unul sau doua astfel de candelabre. Majoritatea modelelor de lustre candelabru sunt realizate din metal si sticla, in diferite nuante, de la auriu clasic, argintiu, bej sau rose gold.

Candelabru Classic 372013005 - Iluminat
Candelabru Classic 371012405 - Iluminat
Candelabru Classic 295010903 - Iluminat
Candelabru Classic 313010208 - Iluminat
Candelabru Crystal 232017306 - Iluminat
Candelabru Elegance 419010805 - Iluminat

Lustre tip glob

Un alt model clasic, intalnit in vremurile trecute, este lustra tip glob. Poate fi realizata dintr-un singur corp, cu globuri de diferite dimensiuni, in functie de intensitatea iluminarii si suprafata in care este amplasata. Mai poti opta pentru modele mai moderne, din mai multe globuri, de dimensiuni variate, care ofera un iluminat mai puternic si sunt foarte atractive vizual. Aceste lustre tip glob merg perfect si in camera copilului, intr-o multitudine de tematici si stiluri de decorat. Globul poate fi transparent, lucios, matuit sau cu diferite modele, acest lucru determinand si nivelul de iluminare.

Lustră Evergreen Lights Leaves White, 44 cm - Lustre
Lustră Evergreen Lights Venny - Lustre
Lustră Evergreen Lights Paleno - Lustre
Lustră Evergreen Lights Julia, alb - Lustre
Lustră Evergreen Lights Dinah - Lustre
Lustra Techno 492010607 - Iluminat

Lustre tip plafoniera

Un alt model chic de lustre sunt cele tip plafoniera. La fel de clasice ca design, le regasesti intr-o varietate impresionanta de modele, de la cele mai alambicate si complexe la cele mai simple. Lustrele tip plafoniera pot avea incorporate globuri, forme de clopot, cuburi sau cilindre, in care becul este acoperit complet sau partial vizibil. Sunt ideale pentru living, ofera un iluminat uniform si un aspect placut.

Plafoniera Classic 317011504 - Iluminat
Plafoniera Classic 347018605 - Iluminat
Plafoniera Techno 678010609 - Iluminat
Plafoniera Techno 678010912 - Iluminat
Plafoniera Techno 674010201 - Iluminat
Plafoniera Crystal 464011016 - Iluminat

Lustre tip pendul

Lustrele tip pendul sunt ideale pentru bucatarie si spatii mai mici, directia de iluminare fiind concentrata intr-un punct anume. In functie de model, pot fi o alegere eleganta sau minimalista. Pentru un stil clasic, poti opta pentru variante din metal sau ceramica, fara elemente decorative speciale si un design cat mai simplu. Intr-un spatiu mai mare poti opta pentru mai multe lustre tip pendul, pozitionate la o distanta egala, conferind un aspect inedit livingului sau dormitorului.

Pendul alb Montorio - Corpuri de iluminat
Lustră tip pendul Montefino - Corpuri de iluminat
Pendul alb Vetro - Corpuri de iluminat
Lustră tip pendul negru Gaetano - Corpuri de iluminat

Lustre tip abajur

O alegere sigura pentru stilul clasic de amenajare interioara este lustra de tip abajur. Poate fi de dimensiuni variate, aleasa in functie de tipul de camera si de suprafata. Abajurul poate fi din metal, ceramica, lemn sau material textil, cu unul sau mai multe becuri. Lustra de tip abajur se potriveste si in bucatarie, deasupra mesei, oferind o iluminare concentrata sau difuza, in functie de becurile alese.

Lustră metalică Delta cu 5 abajururi - Corpuri de iluminat
Lustră modernă Claire cu 3 abajururi - Corpuri de iluminat
Candelabru auriu cu 6 abajururi Afrodita - Corpuri de iluminat
Candelabru auriu cu 6 abajururi Nefertiti - Corpuri de iluminat
Candelabru auriu clasic Olympus cu 7 abajururi - Corpuri de iluminat


Iti place Articolul? Distribuie-l si prietenilor tai: