Modele de lustre pentru amenajarea clasica a locuintei

Modele de lustre pentru amenajarea clasica a locuintei

Corpurile de iluminat sunt alese intotdeauna in functie de stilul de amenajare interioara, functionalitate si necesitate. Poate iti doresti ca in living sa ai un set de lustre elegante in tavan, un lampadar langa canapea sau fotoliul preferat, fiind mult mai simplu sa alegi gradul de luminozitate dorit in fiecare seara.

De asemenea, bucatariile au nevoie de un iluminat mai puternic si bine directionat spre zona de gatit, iar dormitorul poate sa aiba la fel ca livingul doua surse de iluminat, de intensitati diferite.

Astazi ne vom referi in special la lustrele care se potrivesc unui stil clasic de decor interior, de la modele din cele mai simple la cele mai elaborate si lucrate manunal.

 

Lustre tip candelabru

Una dintre cele mai elegante optiuni este fara indoiala lustra tip candelabru. Poarta amprenta vremurilor demult apuse, atunci cand aceste tipuri de lustre luminau cu ajutorul lumanarilor. Acum te poti delecta cu aceasi nota de eleganta si aer regal, intr-un living spatios, care are nevoie de o iluminare puternica. In functie de dimensiunea incaperii poti alege unul sau doua astfel de candelabre. Majoritatea modelelor de lustre candelabru sunt realizate din metal si sticla, in diferite nuante, de la auriu clasic, argintiu, bej sau rose gold.

Lustre tip glob

Un alt model clasic, intalnit in vremurile trecute, este lustra tip glob. Poate fi realizata dintr-un singur corp, cu globuri de diferite dimensiuni, in functie de intensitatea iluminarii si suprafata in care este amplasata. Mai poti opta pentru modele mai moderne, din mai multe globuri, de dimensiuni variate, care ofera un iluminat mai puternic si sunt foarte atractive vizual. Aceste lustre tip glob merg perfect si in camera copilului, intr-o multitudine de tematici si stiluri de decorat. Globul poate fi transparent, lucios, matuit sau cu diferite modele, acest lucru determinand si nivelul de iluminare.

Lustre tip plafoniera

Un alt model chic de lustre sunt cele tip plafoniera. La fel de clasice ca design, le regasesti intr-o varietate impresionanta de modele, de la cele mai alambicate si complexe la cele mai simple. Lustrele tip plafoniera pot avea incorporate globuri, forme de clopot, cuburi sau cilindre, in care becul este acoperit complet sau partial vizibil. Sunt ideale pentru living, ofera un iluminat uniform si un aspect placut.

Lustre tip pendul

Lustrele tip pendul sunt ideale pentru bucatarie si spatii mai mici, directia de iluminare fiind concentrata intr-un punct anume. In functie de model, pot fi o alegere eleganta sau minimalista. Pentru un stil clasic, poti opta pentru variante din metal sau ceramica, fara elemente decorative speciale si un design cat mai simplu. Intr-un spatiu mai mare poti opta pentru mai multe lustre tip pendul, pozitionate la o distanta egala, conferind un aspect inedit livingului sau dormitorului.

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
Pendul Eglo Trend Coretto 1x 60W h 110cm d 17cm Cupru - Living
Pendul Eglo Trend Coretto 1x 60W h 110cm d 27.5cm Alb - Living
Pendul Eglo Traditional Murcia 3X 60W d 63cm Negru sticla alabastru alba - Living
Pendul Eglo Trend Vintage Priddy 1x 60W Cupru antic - Living
Pendul Eglo Traditional Murcia 2X 60W L 68cm Negru sticla alabastru alba - Living
Pendul Eglo Trend Coretto 2 1x 60W h 110cm d 19cm Cupru - Living

Lustre tip abajur

O alegere sigura pentru stilul clasic de amenajare interioara este lustra de tip abajur. Poate fi de dimensiuni variate, aleasa in functie de tipul de camera si de suprafata. Abajurul poate fi din metal, ceramica, lemn sau material textil, cu unul sau mai multe becuri. Lustra de tip abajur se potriveste si in bucatarie, deasupra mesei, oferind o iluminare concentrata sau difuza, in functie de becurile alese.


0,00 (0 voturi)
Oana V

Nu sunt Comentarii la Modele de lustre pentru amenajarea clasica a locuintei

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×