Piscine naturale: beneficii, avantaje si dezavantaje

Piscine naturale: beneficii, avantaje si dezavantaje

Piscinele naturale nu folosesc substante chimice precum clorul pentru a purifica apa, ci o fac prin mijloace naturale. A te scufunda in ele este ca si cum ai face-o intr-un lac sau rau cu apa curata si cristalina. Descopera care sunt beneficiile piscinelor naturale !

Piscinele ecologice sau bio piscinele folosesc plante pentru purificarea apei . In general sunt bazine incorporate, dar sunt perfect integrate in peisaj creand livezi frumoase. Sunt respectuosi cu mediul si, in plus, sunt benefice pentru sanatate.

Piscine naturale: durabile si sanatoase

Plantele sunt alternativa la clor . Acestea purifica si purifica apa din bazinele naturale. Si nu doar flora, ci si alte elemente care sunt folosite in acest tip de piscina pentru a recrea un mediu natural, precum pietrele, nisipul si pietrisul.

piscine durabile

Functia plantelor este de a absorbi substantele nutritive din apa prin radacinile lor , pe langa oxigenarea acesteia. Ei sunt responsabili pentru purificarea apei de microorganisme care pot fi daunatoare. Important este ca acest proces, fiind natural, protejeaza si respecta mediul.

In acest fel, apa este mentinuta curata si naturala pe tot parcursul anului . Acesta este un mare avantaj fata de piscinele traditionale care necesita intretinere continua, chiar si in lunile de iarna cand nu sunt folosite.

Construire piscine naturale

Cu aceste piscine durabile, nu doar economisim la produse de tratare a apei, dar evitam si sa trebuiasca sa golim piscina dupa lunile de vara. Il vei avea la dispozitie pentru a te scufunda in el ori de cate ori doresti . Nefiind nevoit sa-l golesti , vei evita sa cheltuiesti mii de litri in fiecare sezon si asta inseamna economii la factura de apa .

 Piscine cu doua zone

Dupa cum am spus mai inainte, in bazinele ecologice tratarea apei se realizeaza prin elemente naturale. Pentru a instala o piscina naturala este necesara construirea unei zone de baie si a unei alte unde apa este purificata. In acestea din urma sunt plante, piatra vulcanica, nisip si pietris. In general, apa circula prin ambele zone printr-o pompa hidraulica .

Piscine ecologice cu plante

Integrarea piscinelor naturale in gradina

In functie de tipul de apa, putem alege intre 15 soiuri de plante acvatice . Este esential sa efectuati o analiza a apei inainte de a alege plantele.

Piscine naturale in gradini

La inceput trebuie sa gasiti un echilibru intre plante , necesar mai ales in prima faza. Odata ce obtinem combinatia ideala de plante, atunci vom avea nevoie doar de doua curatari exhaustive pe tot parcursul anului.

Aerarea gazonului – de ce este necesară și ce beneficii oferă? Te-ar putea interesa si: Aerarea gazonului – de ce este necesară și ce beneficii oferă?

Scaldatul intr-o piscina ecologica recreeaza senzatia de a te scufunda intr-un lac inconjurat de vegetatie. Daca esti pasionat de gradinarit poti crea gradini frumoase si luxuriante . Poti sa o faci singur sau sa apelezi la gradinari specialisti. Apropo, te invitam sa completezi acest formular si poti primi pana la 4 cotatii GRATUITE de la gradinari si peisagisti din zona ta. A face acest lucru nu implica niciun angajament.

Design piscina naturala

In ceea ce priveste ingrijirea piscinelor naturale, acestea sunt asemanatoare cu cele ale unuia conventional, trebuie sa indepartati frunzele si alte elemente care plutesc in apa. In plus, trebuie sa curatam fundul ca in orice alta piscina. Diferenta este ca trebuie sa ai grija de gradina de apa din zona de epurare si regenerare. In orice caz, nu este o sarcina dificila sau complicata, trebuie doar sa le pastrati curate si sa le fertilizati cu un ingrasamant natural o data pe sezon.

Piscine naturale cu punte de lemn

Avantajele piscinelor naturale

Este clar ca exista multe beneficii ale acestor piscine durabile fata de piscinele traditionale. Dar in cateva randuri putem spune ca acestea sunt principalele avantaje:

  • Scaldatul in apele curate si transparente ale bazinelor naturale este benefic pentru sanatatea scaldatorilor. Deoarece nu contine produse chimice, iar pielea nu sufera agresiuni sau alergii.
  • Intrucat nu contine produse chimice, experienta de a face baie intr-o piscina ecologica este mult mai placuta decat a o face intr-una traditionala.
  • Cufundarea in apele sale poate fi asemanatoare cu o scaldat intr-un lac, ceea ce implica o legatura speciala cu natura.
Avantajele piscinelor ecologice

Dezavantajele piscinelor ecologice

Ca orice, piscinele naturale au si dezavantaje. Cu alte cuvinte, daca dorim sa avem un spa in stare buna, trebuie sa tii cont de aceste puncte:

  • Fiind nevoita sa creezi doua zone pentru functionarea sa, piscina va ocupa mult mai mult spatiu decat una traditionala, asa ca trebuie sa te asiguri ca ai suficient spatiu.
  • Plantele necesita supraveghere si ingrijire constanta. Nu trebuie sa uitam ca calitatea apei va depinde direct de starea de sanatate a acestor plante (in orice caz, nefiind necesara udarea acestora, ingrijirea ar presupune doar indepartarea frunzelor uscate de la suprafata si verificarea ca plantele sa nu fie udate). a te imbolnavi).
  • Pe masura ce exista mai multa vegetatie, este posibil sa avem de-a face cu mai multi tantari. Totul va depinde de regiune si tipul de clima.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Piscine naturale: beneficii, avantaje si dezavantaje

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×