5 plante de apartament care sunt usor de ingrijit

5 plante de apartament care sunt usor de ingrijit

Plantele sunt la moda. Ne decoreaza casa si nu cer mult, doar putina grija. Nu toate sunt la fel, deoarece unele necesita mai mult decat altele. De fapt, exista credinta ca cactusii sau suculentele cu greu au nevoie de apa; da, se descurca bine in climatele uscate, dar nu sunt cea mai buna alegere pentru incepatori.

Iata cele mai bune 5 plante de interior daca abia incepi in aceasta lume frumoasa si captivanta. 

1. Pothos

Fara indoiala, este una dintre cele mai rezistente plante pe care sa le ai acasa . Si perfect pentru manechin. Creste super rapid si avand frunza cazuta functioneaza grozav in ghivece suspendate. De asemenea, poate ajuta la eliminarea poluantilor din aer precum monoxidul de carbon, facand mediul mai sigur si mai usor de respirat.

Aceasta planta ii place lumina insorita, indirecta , dar se poate descurca bine in lumina fluorescenta. Iar daca are nevoie de apa, ea insasi ti-o va comunica foarte usor prin frunzele ei, care vor fi cazute. Chiar si asa, atentia de care au nevoie nu este prea mare, iar cu frunzele lor dungate in galben, alb sau verde, se vor potrivi perfect in orice colt al casei tale.

Pothos este foarte usor de ingrijit si necesita putina atentie.

2. Sansevieria

Sansevieria, prin producerea de oxigen pe tot parcursul zilei si noptii, poate imbunatati calitatea somnului . Dar exista un alt motiv care o face mai buna: este aproape imposibil sa moara si chiar pot supravietui in intuneric aproape! Si, in ciuda faptului ca este o suculenta, aceasta planta creste mai degraba inalta decat lata . 

Singura ingrijire mai speciala de care are nevoie este ca, daca este in contact direct cu lumina soarelui, rotiti-l in mod regulat . De asemenea, sunt rezistente la seceta si, in lunile de iarna, pot trece pana la doua luni fara udare. Estetic este destul de auster, asa ca in decor este folosit de obicei in medii mai minimaliste si moderne; arata grozav oriunde doriti sa adaugati inaltime.

Sansevieria creste inalt si este grozav pentru colturile goale.

3. Bambus norocos

Aceasta planta are multe caracteristici care o fac speciala. Unul dintre ele este modul sau de a trai, deoarece nu trebuie sa fie intr-o oala; Pune-l intr-o vaza cu apa . Desigur, daca preferati sa-l transplantati pe uscat, este foarte important sa nu-l inundati pentru conservarea corecta. Intrucat rezista foarte bine la umiditate, baia este unul dintre locurile in care te poti aclimatiza cel mai bine.

Totusi, unul dintre punctele de care trebuie sa tineti cont pentru a avea grija de el este ca primeste multa lumina naturala. In ciuda credintei comune, bambusul norocos este de origine africana si scopul sau este de a genera energie pozitiva in mediul in care se gaseste . Si atrage si noroc, ce mai putem cere de la o planta?

Bambusul norocos nu are nevoie de pamant pentru a creste, doar puneti-l intr-o vaza cu apa.

Iata care sunt cele mai bune plante pe care le poti pune pe langa piscina Te-ar putea interesa si: Iata care sunt cele mai bune plante pe care le poti pune pe langa piscina

4. Zamioculca

Cu frunzele sale stralucitoare, Zamioculca poate fi uneori confundata cu o planta artificiala. Nu este surprinzator, deoarece nu are nevoie de ingrijire. Dar, spre deosebire de una imitatie, imbunatateste calitatea aerului. Ii place solul uscat si lumina soarelui stralucitoare, indirecta , dar poate supravietui si in conditii de lumina slaba daca sunt indeplinite alte nevoi.

Frunzele ceroase ale Zamioculca fac din aceasta o piesa centrala moderna si elegant, mai ales ca poate tolera lumina slaba si rareori necesita replantare. Desigur, atat in ​​aceasta planta, cat si in restul pe care il aveti in casa, este foarte important sa folositi un ghiveci care sa aiba orificiu pentru scurgere; daca se foloseste unul care nu are scapare si este supraudat, se va ineca si va muri.

Zamioculca poate fi uneori confundata cu o planta artificiala datorita frunzelor sale cerate.

 5. Arborele chinezesc de bani 

Este una dintre cele mai cunoscute plante de pe Instagram si Pinterest si, de asemenea, una dintre cele mai dorite de a avea acasa. Ca si in cazul aproape tuturor plantelor de interior, asa- numita planta misionara are nevoie de multa lumina indirecta, dar niciodata de lumina directa a soarelui. Caracteristicile sale sunt asemanatoare suculentei, asa ca pentru a-l uda, cel mai bine este sa vezi cum este pamantul. Daca este uscat, este timpul sa udam; altfel, asteapta. In plus, planta de bani din China are adesea destul de multi copii, asa ca poti face un cadou frumos prietenilor si familiei tale. 

Uzina monetara chineza este incarcata cu simbolism.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la 5 plante de apartament care sunt usor de ingrijit

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×