Plante in bucatarie: Idei pentru a decora bucataria cu plante

Plante in bucatarie: Idei pentru a decora bucataria cu plante

Plantele din bucatarie nu se limiteaza doar la cele aromatice sau culinare: ficus, ferigi, pothos, gomera, palmier areca, copaci si mai multe plante, precum si multele lor moduri de a le aseza, fie in ghivece, fie pe o bucata de mobilier, blatul, rafturi, pe perete sau pandantive, printre altele, ne ofera o mare varietate de idei pentru a decora bucataria si a o umple de viata si bucurie, intr-un mod usor, economic si eficient.

Indraznesti sa-ti decorezi bucataria cu plante 

O mare varietate de plante inunda aceasta bucatarie: ferigi, pothos, plante aromatice... Toate sunt mici, dar bine distribuite pe mobilier, perete si blat, umplu bucataria de bucurie si o transforma complet dintr-un spatiu rece. la unul cu viata. O modalitate simpla si puternica de a decora bucataria si de a-ti imbunatati starea de spirit.

Plante in bucatarie.  Idei pentru a decora bucataria cu plante

Cei dintre voi care aveti rafturi sau rafturi deschise, puteti face o gaura pentru a adauga cateva plante si puteti combina diferitele accesorii si elemente folosite in bucatarie cu plante si ghivece care decoreaza spatiul.

 Inaltimea dulapurilor, daca nu ajung pana la tavan, este si un loc bun pentru a pune plantele in bucatarie.

Plante in bucatarie.  Idei pentru a decora bucataria cu plante

 Nu uita de pamant. Intr-un colt sau la intrare in bucatarie.

O planta mare si frumoasa precum Ficus Lyrata de la poalele bucatariei este un succes.

Plante in bucatarie.  Idei pentru a decora bucataria cu plante

Daca cauti ceva mai abundent de verde pentru bucatarie, pothos, mereu frumos, este una dintre cele mai bune plante de introdus datorita exploziei de culoare a frunzelor lor abundente.

Sunt usor de ingrijit, dupa cum spuneam, stralucesc mereu, purifica aerul si le putem face cu usurinta sa creasca lungi, intinzandu-si frunzele pe un perete, sau atarnandu-le de el.

 Plante in bucatarie.  Idei pentru a decora bucataria cu plante


Desi daca esti in cautarea unei idei de a decora bucataria cu plante mai minimaliste, un ghiveci frumos cu o planta la moda precum monstera va fi suficient pentru a-ti decora si impodobi bucataria cu plante.
Sfaturi pentru a-ti mentine gradina in stare perfecta Te-ar putea interesa si: Sfaturi pentru a-ti mentine gradina in stare perfecta

Normal ca ar fi o greseala sa nu ne bucuram de pervaze pentru a pune plante in bucatarie, daca avem un pervaz interior bineinteles.

Adaugati culoare cu jardiniere.

In general, bucatariile albe sunt de obicei monocromatice, asa ca putem adauga accente de culoare nu doar cu planta in sine, ci si prin folosirea de ghivece de flori izbitoare, intr-o culoare draguta care ne place si care ofera bucatariei acea injectie de culoare care lipseste.

Putem folosi chiar si latimea ferestrei pentru a instala bare pentru a agata diferite oale sau umerase ca acestea de la IKEA si pentru a inveseli putin bucataria. Aici puteti vedea mai multe umerase pentru plante.

Nu numai in latimea ferestrelor. Daca avem un decalaj intre dulapul inalt si dulapul inalt din bucatarie, putem instala o bara in care sa agatam oale.

Plante in bucatarie.  Idei pentru a decora bucataria cu plante

Si daca ai grija de plante nu este treaba ta, chiar daca sunt plante care nu necesita mult efort pentru a le ingriji, precum cele pe care le vedem pe parcursul articolului, poti folosi frunze de eucalipt pe ramura, usor de gasit in orice magazin sau piata, si foarte ieftine, sa umple bucataria cu ele, sau pur si simplu sa creeze un centru frumos.

Aceste frunze puse in apa vor rezista cel putin o saptamana, si vor degaja un miros proaspat care, daca vrei, va intoxica intreaga bucatarie.

Nu au nevoie de mai multa ingrijire decat a le pune intr-o vaza cu apa si vei avea verde in bucatarie fara a fi nevoie sa ai grija de plante.

Plante in bucatarie.  Idei pentru a decora bucataria cu plante

Iar daca nu-ti place niciunul dintre soiurile pe care le-am vazut, poti oricand sa apelezi la cele traditionale culinare, care, pe langa condimentul si aromatizarea mancarii tale, vor adauga o nota verde si plina de viata bucatariei tale.

Daca nu ai loc le poti pune in frigider, cu aceste jardiniere magnetice.

Dupa cum puteti vedea, exista multe forme si tipuri de plante pentru a decora o bucatarie.

Majoritatea, deoarece sunt in interior, nu au nevoie de ingrijire excesiva.

Nu va vor ocupa mult timp si veti putea oferi spatiului un mediu mai proaspat si mai plin de viata, deoarece bucatariile tind sa fie foarte reci.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Plante in bucatarie: Idei pentru a decora bucataria cu plante

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×