Rețete pentru mic dejun care îți vor da energie pentru întreaga zi

Rețete pentru mic dejun care îți vor da energie pentru întreaga zi

Dacă ești genul de persoană care nu sare niciodată peste micul dejun, te felicităm! Micul dejun este considerată de specialiști cea mai importantă masă a zilei pentru că este cea care îți oferă energia de care ai nevoie pentru o zi plină. Tocmai din acest motiv trebuie să alegi foarte bine alimentele pe care le vei servi la această masă, iar dacă ești în pană de idei, avem noi câteva propuneri pentru tine!

Omletă cu multe legume

Una dintre regulile importante atunci când vine vorba de micul dejun se referă la tipul alimentelor care trebuie să se regăsească în farfurie. Prima masă din zi ar trebui să se concentreze în jurul unor alimente proteice pentru că acestea reprezintă o sursă excelentă de energie. Oul se regăsește pe această listă și poate fi preparat sub diverse forme. Noi îți propunem o omletă cu multe legume care poate fi servită alături de o telemea de bună calitate, însă poți opta și pentru alte rețete cu ou, cum ar fi un sandwich cu ou fier și avocado – un adevărat deliciu!

Cereale integrale cu fructe

Specialiștii spun că la micul dejun ar trebui să optezi și pentru alimente care contin fier. Dacă vrei să bifezi și această cerință, îți poți pregăti un bol mare de cereale integrale cu iaurt sau lapte și fructe proaspete. Este și delicios și plin de nutrienți care îți vor da un boost de energie și motivația necesară pentru a bifa tot ce ți-ai propus în ziua respectivă. Mai mult decât atât, este o rețetă ce se prepară în doar câteva minute, fără prea multe efort din partea ta. 

Piatra decorativă - un material versatil şi durabil pentru orice design Te-ar putea interesa si: Piatra decorativă - un material versatil şi durabil pentru orice design

Smoothie cu spanac și fructe

Dacă ești pe fugă și nu ai timp să prepari un mic dejun ca la carte și să te bucuri de el în liniște, pune într-un blender niște frunze de spanac, câteva bucăți de măr, o banană și câteva fructe de pădure și ai obținut un smoothie care te va energiza pe loc. Îl poți pune într-o cană și îl poți savura în drum spre lucru. Acest smoothie te ajută și să elimini toate toxinele din organism și să te simți mai bine. Partea cea mai bună este că poți încerca diverse combinații de fructe și legume la micul dejun sub formă de smoothie, deci nu te vei plictisi niciodată de aceleași gusturi. 

Încearcă aceste idei de mic dejun și vei vedea că la finalul zilei nu te vei mai simți atât de obosit și lipsit de vlagă. Secretul bunei dispoziții este startul bun de dimineață, și orice start se ia doar cu un mic dejun sățios, echilibrat și nutritiv.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Rețete pentru mic dejun care îți vor da energie pentru întreaga zi

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×