Ruukki devine lider pe domeniul industrial in indexul Dow Jones Sustainability

Ruukki devine lider pe domeniul industrial in indexul Dow Jones Sustainability

Compania finlandeza Ruukki, activa si pe piata din Romania a fost desemnata anul acesta lider in domeniul industrial in ceea ce priveste dezvoltarea sustenabila de celebrul index Dow Jones Sustainability. Indexul desemneaza cele mai importante companii din lume dedicate unei dezvoltari durabile.

Corporatia Rautaruukki a castigat pozitia de lider in domeniul industrial in ambele clase in care este listata: Indicele Mondial de Sustenabilitate DJSI World si Indicele European de Sustenabilitate DJSI Europe. In aceste clase sunt incluse companiile de top preocupate de asigurarea unei dezvoltari sustenabile.

Pe plan local compania a oferit solutii de acoperis si de fatada pentru realizarea Casei Pasive adecvate conditiilor climatice din Romania, un proiect pus in opera in incinta Universitatii Politehnice din Bucuresti ca urmare a colaborarii dintre mai multe institutii romanesti de renume. Ruukki este in acest proiect unul dintre cei mai mari furnizori de materiale de constructii oferind tabla cutata pentru acoperis si placand fatada nordica cu tabla ondulata. Acest proiect va fi finalizat in luna noiembrie.

Otelurile realizate de companie sunt 100% reciclabile. Produsele Ruukki au o foarte mare rezistenta in timp, invelitorile metalice comercializate fiind produsele din piata insotite de cea mai mare garantie, respectiv 50 de ani.
 
Pozitia de lider in domeniul industrial indica faptul ca Ruukki a facut ceea ce trebuia in a promova responsabilitatea sociala. In ultimii ani a putut fi observat un interes crescut in ceea ce priveste responsabilitatea venit si din partea investitorilor, declara Toni Hemminki, Senior Vice President, Tehnologie, Energie si Mediu Ruukki.

Ruukki este inclusa in indexul DJSI World pentru al patrulea an consecutiv, iar in indexul european pentru al cincilea an la rand. Aceste rezultate indica faptul ca Ruukki accede spre grupul celor opt companii de top din domeniul siderurgic pe plan global.

In indexul DJSI World sunt cuprinse 342 de componente din 30 de tari diferite, iar in indexul DJSI Europe sunt 172 de componente din 15 tari de pe batranul continent.

Indexul Dow Jones Sustainability masoara din 1999 eforturile depuse de marile corporatii in imbunatatirea sustenabilitatii. Performantele in ceea ce priveste sustenabilitatea la nivelul corporatiilor sunt analizate an de an de un organism independent, fiind vorba de compania SAM Research. Analizele evalueaza sustenabilitatea in cadrul acestor companii la nivel financiar, social si a respectului fata de mediu. Activitatile companiilor incluse in acessti indecsi sunt urmarite in mod continuu


0,00 (0 voturi)
Marius

Nu sunt Comentarii la Ruukki devine lider pe domeniul industrial in indexul Dow Jones Sustainability

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai: