Sfaturi pentru a va curata in mod corespunzator piscina

Sfaturi pentru a va curata in mod corespunzator piscina

Mentinerea fundului piscinei in stare buna este esentiala pentru a avea un mediu curat, placut si sigur pentru inot. Trebuie sa intelegem ca o curatare corecta este esentiala si trebuie realizata pentru a mentine curatenia piscinei la zi!

Cum sa curatati fundul foarte murdar al unei piscine

Cand fundul piscinei tale este destul de murdar din cauza acumularii de frunze, alge sau alte resturi, cel mai bine este sa te echipezi cu accesoriile adecvate pentru curatarea piscinei tale.

Urmeaza acesti pasi pe care ti-i lasam mai jos si vei obtine o piscina sclipitoare:

 • Indepartati resturile mari: utilizati o plasa de piscina pentru a indeparta frunzele, insectele si alte resturi plutitoare de pe suprafata.
 • Periati suprafetele: Folositi o perie de piscina pentru a curata peretii si fundul piscinei, slabind murdaria acumulata.
 • Utilizati un aparat de curatat pentru piscina: un aparat de curatat automat pentru piscina si un aparat de curatat manual pentru piscina pot ajuta la indepartarea murdariei si a resturilor de pe fundul piscinei. Asigurati-va ca urmati instructiunile producatorului pentru o utilizare eficienta.
 • Efectuati un tratament de soc: Daca apa este tulbure sau exista alge, luati in considerare aplicarea unui tratament de soc cu substante chimice adecvate pentru a restabili limpezimea apei.
 • Pastrati filtrarea activa: mentineti sistemul de filtrare in functiune timp de cel putin 24 de ore dupa curatarea intensiva pentru a indeparta orice reziduuri.

Cum sa curatati fundul piscinei fara a o goli

Piscina este unul dintre cele mai bune elemente de care sa te bucuri si sa te relaxezi pe timpul verii acasa. Prin urmare, intretinerea piscinei dumneavoastra detasabile este esentiala. Dar cand caldura s-a terminat, cel mai obisnuit este sa o golesti si sa o lasi curata pana in sezonul urmator.

Cu toate acestea, pentru a economisi apa, poate fi necesar sa o lasam plina pe tot parcursul anului. Daca acesta este cazul, va vom spune cum sa curatati piscina fara a o goli, astfel incat apa sa fie perfecta pe tot parcursul anului.

Pentru a mentine apa curata pe tot parcursul anului, este important sa efectuati un tratament de supraclorurare sau de soc (cum v-am spus in declaratia anterioara). Este vorba despre aplicarea unei doze foarte mari de clor care indeparteaza toata murdaria din piscina. De asemenea, este important sa verificati nivelul pH-ului , care ar trebui sa fie intre 7,2 si 7,6.

De asemenea, este esential sa previi aparitia algelor prin utilizarea unui algicid la inceputul si la sfarsitul sezonului. In plus, trebuie sa ne asiguram ca filtrele piscinei dumneavoastra detasabile si accesoriile acesteia sunt curate si in stare buna. Este indicat sa filtrati apa cel putin 6-8 ore pe zi.

Cum sa curatati fundul unei piscine incorporate

Daca ai o piscina incorporata , stii cat de important este sa o pastrezi curata pe tot parcursul anului. Indiferent de dimensiune , exista cativa pasi pe care trebuie sa-i faceti pentru a va asigura ca apa dumneavoastra este in stare perfecta. Dupa cum am mentionat deja!

Pentru a va mentine apa limpede, este important sa urmati acesti pasi in mod regulat. De asemenea, iata cateva sfaturi pentru a-ti anima temele:

Care sunt avantaje, dezavantajele si ce sa alegi dintre o piscina subterana si o piscina supraterana? Te-ar putea interesa si: Care sunt avantaje, dezavantajele si ce sa alegi dintre o piscina subterana si o piscina supraterana?
 1. Utilizati o plasa pentru a indeparta insectele si resturile de pe suprafata apei.
 2. Folositi o perie pentru a curata partile laterale si inferioare ale sticlei.
 3. Curatati sistemul de filtrare si skimmerele cel putin o data pe saptamana.
 4. Verificati nivelul apei si umpleti piscina daca este necesar.
 5. Verificati regulat valoarea pH-ului apei.
 6. Aplicati tratamentul adecvat conform instructiunilor producatorului.
 7. Utilizati un aparat de curatat automat pentru piscine pentru a mentine curat fundul piscinei.

Urmand aceste sfaturi, te vei putea bucura de o piscina curata si limpede pe tot parcursul anului. Sa te bucuri!

Cum sa curatati fundul unei piscine detasabile

Inainte de a asambla piscina dvs. detasabila , este important sa o curatati corespunzator. Mai intai, asezati-l pe o suprafata plana cand este dezumflat.

Apoi, amestecati apa cu sapun neutru intr-un lighean si raspanditi-o in jurul piscinei dvs. Folositi un tampon de curatat pentru a indeparta orice murdarie care s-ar putea lipi de material, apoi clatiti piscina cu multa apa. Va recomandam sa utilizati un furtun de presiune pentru a indeparta tot sapunul dintr-o singura miscare. Si odata ce piscina este gata, in cele din urma umpleti-o cu apa.

Pentru a va mentine curata piscina detasabila , este important sa indepartati resturile care se depun pe suprafata, cum ar fi frunzele sau insectele. Daca folositi o plasa, aceasta este o modalitate usoara de a le prinde.

In plus, este necesar sa pastrati apa curata efectuand o analiza a apei, controland pH-ul acesteia. pH-ul trebuie sa fie neutru, niciodata sub 7,2 sau peste 7,6. Pentru aceasta, trebuie sa utilizati clor sau hipoclorit de sodiu, in functie de dimensiunea piscinei. Aceste produse previn aparitia microorganismelor care murdaresc apa si pot fi daunatoare sanatatii.

Cum sa curatati fundul piscinei fara un aparat de curatat?

A invata sa curatati fundul unei piscine fara un aparat de curatat poate parea complicat, dar chiar nu este. Din acest motiv, cititi cu atentie instructiunile pe care vi le oferim si veti obtine o piscina curata pe tot parcursul anului.

Prima metoda este sa folositi un aspirator de piscina . Daca piscina dvs. este mare, aceasta va fi cea mai buna optiune pentru a curata manual fundul. In mod ideal, folositi un furtun care se conecteaza la aspirator. Acest lucru va va permite sa extindeti raza de actiune a aspiratorului si sa ajungeti la fund fara probleme. Daca furtunul nu este suficient de lung, puteti folosi extensii, desi cu un furtun adecvat nu ar trebui sa fie necesar.

In cel mai scurt timp, aspiratorul va curata fundul piscinei, lasand doar cateva obiecte mici precum nisipul. Pentru a elimina acest reziduu, puteti folosi o perie de nailon de calitate . Cu aceasta perie, puteti matura podeaua piscinei, zona cu zona. Pentru a colecta reziduurile de murdarie intr-un singur loc in piscina si apoi colectati-le cu un skimmer.

O alta optiune pe care o poti folosi, mai avansata tehnologic, este un robot de curatat piscine . Odata conectat, robotul va incepe sa curete fundul piscinei.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Sfaturi pentru a va curata in mod corespunzator piscina

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×