Sfaturi de iluminat pentru zona de la intrare

Sfaturi de iluminat pentru zona de la intrare

Uneori, nu este nimic mai bun decât să intri în casa ta după o zi lungă și grea, să acționezi un comutator și să-ți vezi locuința inundată de o lumină confortabilă și primitoare. Intrarea casei tale poate fi un spațiu semnificativ, mai ales că este primul lucru pe care oaspeții îl văd atunci când intră în casa ta. Pe lângă motivul evident de siguranță, iluminarea în aceste zone este crucială pentru primele impresii ale vizitatorilor despre casa ta.

Dimensiunea corpului de iluminat

Înainte de a decide asupra unui corp de iluminat pentru intrarea în casa ta, cum ar fi un candelabru, este esențial să știi ce dimensiune ar trebui să cauți. Dacă achiziționezi un corp de iluminat care este prea mic, este posibil să nu ofere suficientă lumină deasupra capului pentru a umple camera. Dacă alegi unul prea mare ar putea depăși o intrare de dimensiuni medii.

Înălțimea corpului de iluminat

În timp ce dimensiunea corpurilor tale de iluminat poate varia în funcție de dimensiunea intrării casei tale, înălțimea la care atârnă deasupra solului nu are atât de mult spațiu de mișcare. Când agăți un corp de iluminat deasupra capului, ar trebui să existe întotdeauna un spațiu liber de cel puțin doi metri între partea de jos a corpului de iluminat și sol. Dacă descoperi că tavanele tale sunt puțin cam joase și nu poți agăța un corp de iluminat, ia în considerare varianta de corpuri de iluminat încastrate sau foarte aproape de tavan. Poți alege dintre variantele pe care le găsești pe https://www.steinel.ro/.

Sfaturi pentru a va decora si vopsi peretii exteriori Te-ar putea interesa si: Sfaturi pentru a va decora si vopsi peretii exteriori

Iluminare de accent

Iluminatul pentru  intrare nu se referă doar la alegerea corpurilor suspendate. Este, de asemenea, despre utilizarea luminii de accent pentru a crea un mediu echilibrat și pentru a evidenția orice caracteristică arhitecturală sau de decor pe care dorești să o scoți în evidență. Fiecare intrare este unică, așa că nu există într-adevăr o singură modalitate de a folosi iluminatul de accent. Aplicele de perete plasate de-a lungul peretelui scării sau care flanchează o oglindă de la intrare deasupra unei mese consolă, ar oferi o iluminare ușoară și scăzută, care ar putea fi utilizată cu sau fără lumina de deasupra. Aplicele de perete trebuie întotdeauna plasate deasupra înălțimii umerilor și distanțate uniform între trepte dacă sunt folosite de-a lungul unei scări. Lămpile de masă și lămpile de podea sunt, de asemenea, o metodă simplă și convenabilă de iluminare de accent care elimină inconvenientul instalării și sunt ideale pe sau lângă masa pe care ai putea pune cheile când te întorci acasă.

Opțiunile tale pentru iluminatul de accent sunt nesfârșite, dar ține întotdeauna cont de un lucru: toate sursele de lumină, atât în ​​corpurile de accent cât și în corpurile de plafon, ar trebui să aibă aceeași temperatură de culoare pentru a menține culoarea luminii consistentă. Temperatura de culoare, măsurată în Kelvins, îți permite, de asemenea, să creezi o iluminare ambientală. Un echilibru în iluminatul interior va oferi un design elegant spațiului de la intrarea în casa ta.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Sfaturi de iluminat pentru zona de la intrare

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×