Solul este prea uscat. Ce tip de motocultor am nevoie

Solul este prea uscat. Ce tip de motocultor am nevoie

Motocultorul este un utilaj agricol pe combustibil sau electric folosit pentru cultivarea solului pe suprafete mici, medii, dar si pe suprafete mai mari. Motocultorul este puternic, solid, mult mai solid decat o motosapa, fiind prevazut cu un set de lame sau de cutite care taie pamantul si il aereaza sau il aerisesc in adancime, stimuland drenajul. La finalul operatiunii, terenul va fi nivelat perfect, drenat mai bine pentru diferite culturi si mult mai fertil.

Pentru ca baza oricarui proiect de gradinarit de cereale sau de legume este un sol afanat, fertil si de buna calitate, pentru ca gradinile necesita un pamant bogat si bine drenat, in vederea sustinerii bunei cresteri si dezvoltari a radacinlor si a culturilor roditoare, o modatitate excelenta de a incepe o cultura este folosirea motocultorului.

Cand solul este prea uscat, sunt necesare motocultoare performante, de buna calitate, iar alegerea utilajului depinde de dimensiunea, suprafata de plantare ce trebuie pregatita, dar si de tipul solului. Un motocultor realizeaza rapid si cu un efort minim o sarcina consumatoare de timp si de resurse daca ar fi efectuata manual.

Cand si cum se pregateste solul uscat?

Pregatirea solului, fie ca este uscat sau nu, se face toamna de obicei, pentru ca pamatul maruntit se poate fixa si deveni mai usor de lucrat, dupa sezonul de iarna rece. La venirea primaverii, gradina va fi astfel pregatita de o noua recolta. Daca nu a fost pregatit pamantul de toamna, se poate folosi motocultorul de inalta performanta pentru a lucra solul la primii zori ai primaverii, imediat ce se incalzeste putin si pamantul se mai usuca.

Pentru a fi pregatit de lucru, solul trebuie sa aiba temperatura de 15 grade C, sa fie suficient de uscat, iar pentru acest lucru, agricultorii trebuie sa ia o mana de pamant, iar daca se faramiteaza si este suficient de uscat, se poate cultiva.

Mobilier vintage vs modern: care este cel mai bun pentru restaurantul tau? Te-ar putea interesa si: Mobilier vintage vs modern: care este cel mai bun pentru restaurantul tau?

Ce tip de motocultor se potriveste solului gradinii?

Cei care doresc sa cumpere un motocultor trebuie sa stie ca au de la inceput de ales intre mai multe modele, unele mai compacte, altele profesionale, robiuste, in functie de terenul ce trebuie lucrat si de tipul de cultura ce se vrea realizata. Pentru terenurile mici, cu un sol fertil si nu foarte uscat, se recomanda motocultoarele mai compacte, mai ieftine si mai usor de manevrat. Aceste utilaje sunt necesare in micile gradini de legume si de flori. Agricultorii care au o parcela mica de lucrat, cu ar fi o gradinita in fata sau in spatele casei, pot alege un motocultor mai mic, suficient pentru nevoile agricultorilor. Acestea poate ajuta la aerisirea solului, la amestecarea pamantului cu compost sau substante fertilizante.

In cazul in care agricultorii aleg un motocultor electic, vor fi limitati de cablul de alimentare, desi se pot folosi si prelungitoare pentru a extinde distanta de lucru. Cele pe benzina prezinta avantajul puterii, fiind utile pentru activitati de gradinarit simple.

Terenurile mai mari, in schimb, necesita sa fie lucrate cu motocultoare robuste, profesionale, puternice, eficiente unde este necesara o munca mai dificila si mai consumatoare de resurse. Acestea sunt necesare si in cazul in care solul este prea uscat. Daca motocultoarele mici au lamelele de taiere pozitionate in fata rotilor, motocultoarele mari sunt echipamente care ajuta la o mai buna manevrare. Pentru suprafete de lucru mai mari, motocultoarele de minim 4.5 cai putere sunt absolut necesare.


0,00 (0 voturi)
Marius

Nu sunt Comentarii la Solul este prea uscat. Ce tip de motocultor am nevoie

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×